Ekonomi
  • 24.5.2016 00:05

Hacı İbrahim Bodur hayatını kaybetti

Türkiye’de özel sektör eliyle sanayinin Anadolu’ya yayılmasının öncülerinden biri olan Kale Grubu’nun Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, hayatını kaybetti. İbrahim Bodur'un cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Çan'a götürülecek. Cenaze, 25 Mayıs Çarşamba günü Kaleseramik Fabrikaları Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü'ndeki aile kabristanına defnedilecek.



Bir süredir sağlık problemleriyle mücadele eden İbrahim Bodur, 1957 yılında üretime geçen Çanakkale Seramik’le başladığı sanayi hayatında; Çanakkale’den Erzurum’a, Mardin’den İzmir’e, İstanbul’dan İtalya’ya uzanan onlarca fabrikanın, 17 şirketin, onbinlerce öğrenci okutan ve binlerce işsize meslek edindiren bir vakfın, TÜSİAD’dan İSO’ya kadar bugün ülkenin en önemli STK’ları arasında yer alan çok sayıda kurumun kuruculuğu ve başkanlığı gibi birkaç ömre sığabilecek başarılara imza atmıştı. Çekoslovakya ve İtalya’dan devlet nişanı sahibi olan İbrahim Bodur, 1997 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyasına ve 2006 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmüştü. Kale Grubu’ndaki Başkanlık görevini 2007 yılında kızı Zeynep Bodur Okyay’a bırakan İbrahim Bodur, ömrünün son döneminde grubun onursal başkanı olarak çalışmalarını sürdürdü. 



Dr. Hacı İbrahim Bodur’un cenazesi, 24 Mayıs 2016 Salı (yarın) Fatih Camii’nde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Çanakkale Çan’a götürülecek, 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü Kaleseramik Fabrikaları Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü Aile Kabristanına defnedilecek. 

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Türkiye bugün küresel anlamda büyük iddiaların sahibiyse bunda, sevgili babam İbrahim Bodur gibi adanmış hayatlar yaşayan girişimcilerin katkısı büyüktür. O, ülkesine, bayrağına ve insanına aşık bir büyük kalpti. Hayatlarına dokunduğu milyonlarca insana hep iyilik ve güzellik vermeye çalıştı. Onun mirasını gelecek kuşaklara, aynı değerleri ve ruhu koruyarak aktarmak bizim boynumuzun borcu. Babam her gün ülkesi için dua ederdi. Lütfen siz de onun için dualarınızı esirgemeyin” dedi. 

ÇANAKKALE'DE DÜNYAYA GELDİ
1928 yılında Çanakkale'de dünyaya gelen İbrahim Bodur, İlkokulu Yenice İlkokulu'nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi'nde okuduktan sonra İstanbul'a Robert Kolej'e girdi.

BODUR BIRAKTI, ZEYNEP HANIM ’KALE KOMUTANI’ 
Robert Kolej'de ekonomi ve edebiyat bölümlerini aynı sürede bitirerek mezun olan Bodur, Amerika Birleşik Devletleri'nde İş İdaresi ihtisasını (MBA) tamamlayıp, 1951'de Türkiye'ye döndü.

İBRAHİM BODUR’UN KIZINI GELİN VERİP, KARŞILIĞINDA TORUN ALMASININ HİKAYESİ… 

Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 yılı sonunda Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı kurdu. 1956 yılına kadar bu fabrikayı yönetti.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 1957 yılında kurduğu Çanakkale Seramik fabrikaları bugün dünyanın en büyük seramik tesisleri haline geldi.

DEFİN TÖRENİ ÇARŞAMBA GÜNÜ
Dr. Hacı İbrahim Bodur’un cenazesi, 24 Mayıs 2016 Salı (yarın)  Fatih Camii’nde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Çanakkale Çan’a götürülecek, 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü Kaleseramik Fabrikaları Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü Aile Kabristanına defnedilecek.

KIZINDAN DUYGUSAL MESAJ
Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, "Türkiye bugün küresel anlamda büyük iddiaların sahibiyse bunda, sevgili babam İbrahim Bodur gibi adanmış hayatlar yaşayan girişimcilerin katkısı büyüktür" ifadesini kullandı. İbrahim Bodur'un vefatı nedeniyle Grup'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Okyay, çok özleyeceği babasını, bilge bir akıl hocasını kaybettiğini dile getirdi. Okyay, şunları kaydetti:

"Türkiye bugün küresel anlamda büyük iddiaların sahibiyse bunda, sevgili babam İbrahim Bodur gibi adanmış hayatlar yaşayan girişimcilerin katkısı büyüktür. O, ülkesine, bayrağına ve insanına aşık bir büyük kalpti. Hayatlarına dokunduğu milyonlarca insana hep iyilik ve güzellik vermeye çalıştı. Onun mirasını gelecek kuşaklara, aynı değerleri ve ruhu koruyarak aktarmak bizim boynumuzun borcu. Babam her gün ülkesi için dua ederdi. Lütfen siz de onun için dualarınızı esirgemeyin."

İLK HALKA AÇIK ŞİRKETİ KURDU
İlk kurulan limited şirketi, o gün 750 ortaklı, bugün 1200 ortaklı Çanakkale Seramik Fabrikaları Anonim Şirketi'ne dönüştüren Bodur, böylece aile fertlerinin, çalışanların, bayilerin bölge halkının iştirakleri ile Türkiye'nin ilk halka açık şirketini kurmuş oldu.

 


İbrahim Bodur'dan sonra 'Kale'nin başına, kızı Zeynep Bodur Okyay geçti.

Güncellenme Tarihi : 23.5.2016 23:21

İLGİLİ HABERLER