Dünya
  • 26.9.2015 14:15

Hac'ta Şeytan'a atılan taş bile parayla

753 kişinin ölümüyle sonuçlanan 800'den fazla yaralının olduğu Hac'daki facia sonrası Hac organizasyonundaki yetersizliğiyle gündeme gelen Arabistan yönetimi sorgulanıyor.

HAC'CI BİR TEK TURİZM OLARAK GÖRÜYORLAR

Petrol gibi doğal kaynaklarla zengin olan Suudi Arabistan kraliyet ailesi, yıllardır İslam dininin ibadetlerinden biri olan Hac organizasyonunu turizmden başka bir amaç için kullanmıyor.

ŞEYTAN'A ATILAN TAŞI BİLE PARAYLA SATIYORLAR

Organizasyonu yapan Arabistan, Hac vazifesinden biri olan Şeytan taşlamada da para kazanıyor. Şeytan taşlamada kullanılanı taşlar, hacılara parayla satılıyor.

AYNI TAŞI DEFALARCA SATARAK PARA KAZANIYORLAR

Hacca giden müslümanlar, Şeytan taşlamada her gün Şeytan'a 7 taş atıyor. Atılan taşlar, Hacıların vazifesi bittikten hemen sonra yeniden 7'şerli poşetlere doldurulup, başka hacılara yeniden satılıyor..

1 HAC ORGANİZASYONUNDA, ŞEYTAN TAŞLAMADAN 135 MİLYON DOLAR

Atılan taşlardan toplanan 7'li poşet, 1 poşeti 3 dolardan bir başka hacıya satılıyor. 5 milyon hacının herbiri 9 poşet taş alıyor. Bu da 45 milyon poşet taş demektir. Yani Arabistan yönetimi sadece Şeytan taşlama organizasyonundan bile bir Hac organizasyonunda 135 milyon dolar kazanıyor..

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:13

İLGİLİ HABERLER