Sağlık
  • 16.4.2021 13:21

Hair Health Istanbul - Saç Ekim Estetiği

Saç resterasyonu günümüzün en popüler medikal estetik uygulamalarından birisi haline gelmiştir.Saçsızlık sorunu yaşayan bireyler hayalindeki saçlara 6 ile 8 saatlik bir uygulama sonrasında kalıcı olarak kavuşur.Günümüzde saçsızlık sorunu yaşayan bireyler zorunlu ihtiyaç haline gelen saç ekimi işlemi yenilikçi teknikle ile uygulanmaktadır.Saç ekim teknikleri uygulama yapılacak kişinin durumuna göre uzmanlar tarafından belirlenmeldir.Hangi tekniğin uygulanması konusunda , uygulama yapılacak kişinin saç kalitesi , açıklık alanın durumu , donör bölgesi , hastanın geçmişi , cilt tipi , gibi unsurlar belirleyici faktörlerdir.Günümüzde en popüler uygulamalardan biri olan DHI Saç Ekimi Tekniği doğrudan saç ekimi anlama gelmektedir. Donör bölgesinden alınan greftler organ naklinde kullanılan özel solisyonlarda tek tek ayrılır.Bekletilmeden sınıflandırılan graftler  ve herhangi bir kayba uğramadan saç tipinize uygun özel çaplı medikal kalem sayesinde saç derisi altına kanal açma işlemine gerek kalmadan deri altına enjekte edilir. Doğal bir görünüm için uygulanan en başarılı tekniktir.

Op. Dr. Hüseyin Kandulu – Hair Health Istanbul

Hüseyin Kandulu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde doğmuş ve üniversite eğitimine kadar Lefkoşa şehrinde yaşamıştır. Tıp fakültesinde eğitim görmek için Türkiye’ye gelen Hüseyin Kandulu, 6 senelik genel tıp eğitimini tamamladıktan sonra ilgisini en çok çekmekte olan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında uzmanlığını tamamlayıp  Op. Dr. ünvanını almıştır. Estetik cerrahı olarak yaklaşık olarak 15 senedir hizmet vermektedir.

Hüseyin Kandulu’nun Başarıları

Uzman olarak mesleğine başladığı andan itibaren sürekli gelişmekte olan tıp dünyasına ayak uydurabilmek için ve hastalarıyla en kaliteli şekilde ilgilenebilmek için dünyada yapılan en yeni çalışmaları ve gelişmeleri takip etmektedir. Yurt dışında geliştirilmiş olan yeni ve güvenilir teknikleri,  ülkemizde uygulamaktadır. İngiltere’de de çeşitli çalışmalar yaparak şimdiye kadar az sayıda estetik cerrahın yapabildiği yöntemler hakkında uzmanlık sonrası uluslararası cerrahlara eğitimler vermektedir. Hüseyin Kandulu daha birçok cerrahi teknik alanında üst eğitimler almış ve bu eğitimlerin hepsini de başarılı bir şekilde tamamlamıştır.

Neden Hüseyin Kandulu?

Hüseyin Kandulu son zamanlarda estetik ameliyat olmak isteyen ya da cerrahi bir işlem olan saç ekimi işlemi yaptırmak isteyen hastaların araştırmakta olduğu oldukça başarılı bir estetik cerrahtır. Meslek hayatına başladığı andan itibaren adını sıkça duyurmayı başaran bu uzman doktorun başarısı sadece aldığı eğitimler veya yaptığı operasyonlar ile sağlamamıştır. “Ya en iyisini yaparım ya da hiç yapmam. Kendim için istemediğimi hastalarım için de istemem.” cümlesini hayat tarzı haline getirerek hastalarına iyi bir cerrahi müdahalenin yanı sıra güven ve samimiyet verir. Bu sebeple son zamanlarda saç ekimi yaptırmak isteyen hastaların en çok dikkatini çekmekte olan cerrahlardan birisi olmuştur.

Hüseyin Kandulu Nerede Hizmet Vermektedir?

Uluslar arası ve ulusal çapta binden fazla başarılı operasyona imzasını atmış olan, en çok da saç ekimi yaptırmak isteyen hastaların dikkatini çeken Hüseyin Kandulu zorunlu görevini tamamladıktan sonra birkaç sene boyunca bazı özel hastanelerde çalışmıştır. Birkaç senedir de hastalarını kendi açmış olduğu Kandulu Estetik Sağlık Hizmetleri’nde muayene etmektedir ve anlaşmalı olduğu özel hastanelerde birçok estetik ve saç ekimi operasyonlarını gerçekleştirmektedir.

Saç Ekimi Nedir?

Saç dökülmesi ve kellik sorunu yaşayan bay ve bayanların tercih ettiği uygulamalardan biri de saç ekimidir. Mikro cerrahi bir işlem olan saç ekimi klinik ortamlarda lokal anestezi ve uzman kişiler tarafından uygulanır. Genellikle kişinin ense bölgesinden alınan sağlıklı saç kökleri saç dökülmesinin meydana geldiği alana doğru bir açı ile transfer edilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Özveri, emek  isteyen saç ekimi basite indirgense de oldukça zor bir estetik uygulamadır. Dolayısıyla doktorun deneyimi ve çizdiği yol haritası oldukça önemlidir. Saç ekimi için öncelikle hastanın hayal ettiği saç profili belirlenir ve bu doğrultuda çizimler yapıldıktan sonra donör bölgede bulunan dirençli saç kökleri tek tek toplanır. Kişinin ihtiyacı doğrultusunda toplanan greftler , kişinin surat yapısına en uygun , yüzdeki altın oran kuralına bağlı kalarak belirlenmesi gereken ön saç çizgisi deneyim isteyen bazı normlara göre kontrollü bir şekilde ekilir. Bu durum insanların saç ekimi fiyatları konusunda arayış içerisine girmesine neden olmuştur.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ekimi genetik ve çevresel ve beslenme kaynaklı faktörlerden dolayı saç kaybı yaşayan kişilere, seyrek saçlılara, mevcut yapısından memnun olmayan kişilere uygulanır. Saç ekim işlemleri için kişinin yaşadığı problemler ile birlikte sağlık durumunun operasyona elverişli olması gerekir. Dolayısıyla kişinin kalp ve kronik rahatsızlığı bulunmamalıdır.

Safir FUE Saç Ekimi Nedir.

Tekniğe ismini veren doğal safir kristalinden elde edilen safir kesici uçtur. Her geçen gün popülerliğini arttıran safir FUE tekniği 3 aşamadan oluşur. Donör bölgeden alınacak saç kökleri belli işlemlerden geçirilir. İşlemlerden geçirilen saç kökleri safir bıçağı ile açılan kanallara transfer edilir. Uygulama kişinin ihtiyacı doğrultusunda tek seansta gerçekleşebileceği gibi 2-3 seans da devam edebilir.

Safir Ekimi Öncesi

Safir FUE Saç Ekimi öncesi doktor ile hasta arasında yapılan ön görüşme sırasında tüm açıklamalar net bir şekilde dile getirilmelidir. Hasta beklentilerini ve kullandığı ilaçları doktora ileterek operasyona nasıl hazırlanacağını öğrenmelidir. Aynı şekilde klinik tarafından hastanın her türlü tahlil ve tetkiki yapılmalı ve saç ekim işlemine geçilmelidir.

Safir Ekimi Sonrası

Safir FUE saç ekimi sonrası hastanın iyileşme süreci oldukça hızlıdır. Bunun sebebi ise safir malzemeden imal edilen kesici ucun pürüzsüz yüzeye sahip olmasındandır. Uygulamanın en önemli yanı işlem sırasında cildin daha az zarar görmesi ve kanamanın az olmasıdır. Nakil işlemi yapılan graftlar 72 saat sonunda saç derisine tutunur. Saç Ekiminin 3. gününden itibaren size verilen şampuan & losyon ile tarif edildiği şekilde yıkama gerçekleştirilir. İlk yıkamadan itibaren 10.gün yıkamasında kabuk dökme işlemi gerçekleştirilir. Kabuk dökme işleminden sonra saçlarınız 1 numara görünümünde özenle kullanmaya başlayabilirsiniz.

DHI Saç Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

DHI(Choi) Kalem teknği saç ekimi ile en doğal görüntüyü yakalayarak ,sağlıklı ve hacimli saçlara kavuşmak mümkündür. Doğrudan saç ekimi anlamına gelen DHİ saç ekiminde özel çaplarda implant kalem kullanılır. Tekniğin en önemli özelliği toplanan greftlerin bekletilmeden kalem ucuna yerleştirilerek saç derisi içerisine transfer edilmesidir.

DHI Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

DHI tekniği ile saç ekimini saç ekimi yaptırmak isteyen tüm bireyler tercih edebilir.Genel olarak tepe bölgesindeki saçların kesilmesini istemeyen , ön bölgede açıklık şikayeti yaşayan , en doğal görüntüyü elde etmek isteyen kişiler DHI yöntemine başvururlar.DHI tekniğinde kanal açma işlemine gerek kalmadığından, iyileşme süreci en kısa olan tekniktir.Saç dökülmesi ve kaybı yaşayan kişilerin kurtarıcısı olarak görülen DHI saç ekimi kişiyi kısa sürede gür ve hacimli saçlara kavuşturur.

Saç Ekimi Fiyatlandırması Nasıl Belirlenir ?

Saç ektirmek isteyen bireyler öncelikle fiyatlar hakkında fikir sahibi olması gerekir. Saç ekimi uygulamasında 3 farklı teknik kullanılmaktadır. Prosedür değişikliğinden kaynaklı olarak fiyat farklılıkları da bulunmaktadır. Uygulanan her teknikte personel, kullanılan malzeme,  greft sayısı, doktorun deneyimi gibi etkenler fiyat belirleyici faktörlerdir.

Güncellenme Tarihi : 16.4.2021 13:25

İLGİLİ HABERLER