Gündem
  • 31.1.2020 13:12

Hakan Fidan'ı tehdit eden İsrailli Ravina kıvırdı

Hakan Fidan'ı hedef alan İsrailli böyle kıvırdı! Bakın ne demiş

İsrailli sözde gazeteci Pazit Ravina, Kasım Süleymani'nin ardından sıranın Hakan Fidan'da olduğunu söylemişti. Ravina yanlış anlaşıldığını savundu.

İsrail’in katil Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Makor Rishon gazetesinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ı hedef gösterdiği ortaya çıkmıştı.

Independent Türkçe’den Benan Kepsutlu, makalenin sahibi İsrailli sözde gazeteci Pazit Ravina’ya ulaştı.

Ravina, yazısını iki hafta önce yazdığını savunarak, Türkiye’deki tepkilerden habersiz olduğunu söyledi.

Gelen tepkilerin ardından geri vites yapan Ravina, Hakan Fidan’ı hedef göstermek gibi bir amacı olmadığı söyleyedi. Sözde gazeteci, “Türkiye’de benim yazım nasıl tercüme edildi bilmiyorum. Tam olarak hangi sözcükler kullanıldı bilmiyorum. Benim yazımda kendisini hedef gösterme gibi bir durum söz konusu değil, öyle bir amacım da yok. Belli ki yanlış tercüme edilmiş. Bu yanlış tercüme nedeniyle asıl şimdi ben hedef gösterilmiş olmuşum. Ben Hakan Fidan’ın sonunun gelmesini ya da Kasım Süleymani gibi olmasına dair asla bir şey söylemedim ve böyle ifade etmedim. Bu haberlerin kesinlikle aslı astarı yoktur. Tabi ki gazeteci olarak bizim elimizde olan bilgileri yazdım ama ne Hakan Fidan’ı hedef gösterdim ne de böyle bir niyetim vardı. Zaten böyle bir şeyi yapmak İsrail basın yasasında yasaktır” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 31.1.2020 13:18

İLGİLİ HABERLER