Gündem
  • 2.9.2024 10:24

HAMAS : 6 rehineyi İsrail öldürdü

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde ölü bulduğu İsrailli 6 esirin, İsrail bombardımanı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. 'Bu vahşi soykırımın bedelini Netanyahu ve onu destekleyen herkesin ödeyeceği' vurgulandı.

"El-Kassam", Netanyahu'yu 6 İsrailli mahkumun öldürülmesinden ve Tel Aviv'de Başbakana karşı gösteri yapan 700.000 kişiden sorumlu tutan bir mesaj yayınladı…


İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı El Kassam Tugayları , 1 Eylül 2024 Pazar günü, işgal sonrasında Gazze'de öldürülen 6 mahkumdan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu sorumlu tutan bir video mesaj yayınladı. Ordu, Gazze Şeridi'nde bir tünelde bulunan 6 tutuklunun cesetlerinin bulunduğunu duyurdu.

El Kassam, videonun başında öldürülen mahkumların gerçekten hayatta olduğunu ve Gazze'de ateşkes için aylardır tartışılan anlaşmanın ilk aşaması kapsamında serbest bırakılmaları gerektiğini kabul etti. mahkumların değişimi.

İsrail toplumuna hitaben yazdığı bir mesajda, "Netanyahu, mahkumlarınızı özgürleştirme pahasına Philadelphia eksenini seçti" dedi ve Netanyahu'nun şu sözlerini aktardı: "Philadelphia ile kaçırılanları (mahkumları) geri getirmek arasında bir seçim yapacak olsaydım, bunu yapardım. Philadelphia'yı seç.

El Kassam, mahkumların cesetlerinin bulunmasını büyük bir başarı olarak değerlendirerek, "Bu nasıl bir kahramanlıktır, onları kasten öldürdükten sonra geri getirmek?" Kassam Tugayları video mesajlarını Netanyahu'nun onlarca Ron Arad yaptığını söyleyerek sonlandırdı.


23 Nisan 2024'te Falanj'ın sözcüsü Abu Ubaida, "Ron Arad senaryosunun Gazze'deki düşman esirleri için tekrarlanma ihtimali en yüksek senaryo olabileceğini" belirterek, "sözde askeri baskının bizi yalnızca daha ileri gitmeye iteceğini" vurguladı. Pozisyonumuza sadık kalalım, halkımızın haklarını koruyalım ve ihmal etmemeliyiz” dedi.



 

Güncellenme Tarihi : 2.9.2024 10:35

İLGİLİ HABERLER