Dünya
  • 16.8.2024 22:00

Hamas: Doha'daki bize iletilen metin ilk anlaştıklarımızla uymuyor

İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkese varılması amacıyla yapılan müzakereler Doha'da dün başlamıştı. Üst düzey Hamas yetkilisi, "Müzakerelerden bize iletilen metin, 2 Temmuz'da üzerinde anlaşılanlarla uymuyor" açıklamasını yaptı.

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri, Katar'ın başkenti Doha'da dün yeniden başladı. Müzakerelere, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Mossad Direktörü David Barnea'nın başını çektiği yetkililer katıldı.

Müzakerelere katılmayacağını duyuran Hamas, arabuluculardan (ABD Başkanı Joe Biden'ın vizyonu ve BM Güvenlik Konseyi kararı temelinde) 2 Temmuz'da üzerinde mutabakata varılan hususları uygulamaya yönelik bir plan sunmasını ve İsrail'in bu plana bağlı kalacağına dair açık bir taahhütte bulunmasını talep etiğini belirtmişti.

Hamas: Doha'daki müzakelerden bize iletilen metin ilk konuşulanlarla uymuyor
Üst düzey Hamas yetkilisi, "Müzakerelerden bize iletilenler 2 Temmuz'da üzerinde anlaşılanlarla uymuyor" açıklamasını yaptı.

Ortak açıklamada 'yapıcı ve olumlu atmosfer' vurgusu yapılmıştı
Gazze Şeridi'nde ateşkes müzakerelerine ilişkin Katar, Mısır ve ABD tarafından yapılan ortak açıklamada, "Görüşmeler ciddi, yapıcı ve olumlu bir atmosferde yürütüldü" denilmişti.

Güncellenme Tarihi : 16.8.2024 20:34

İLGİLİ HABERLER