Gündem
  • 21.1.2020 19:03

Hasan Mezarcı Kur'an'daki o cezaları kaldırdım dedi, savcılık soruşturma başlattı

Hasan Mezarcı Kur’an’daki bazı cezaları kaldırdım dedi, savcılık soruşturma başlattı

 Kendini 'Mesih' ilan eden Hasan Mezarcı hakkında soruşturma başlatıldı

2000'li yılların başında kendisini 'Mesih' ilan eden eski Refah Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Mezarcı, savcılığın soruşturma başlattığını açıkladı.

2000'li yılların başında kendisini 'Mesih' ilan eden eski Refah Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Mezarcı, kişisel Twitter hesabında savcılığın kendisi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Mezarcı, kendisine yöneltilen suçlamanın 'halkın dini duygularını aşağılamak' olduğunu belirtti.

Mesih (İsa, Hasan Mezarcı)@hasanmez18

Em. Gen. Md. siber suçlarla mücadele birimi, Mesih olduğumu açıklayan tivit,resim ve videolarımı Ank. Cum. başsavcılığına göndermiş.Savcılık benimle birlikte bu tivit resim ve videoları paylaşanlar hakkında da "halkın dînî duygularını aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatmış..

Hasan Mezarcı durdurulamıyor!.. "O cezaları da kaldırdım"

Daha önce Kur'an'daki tesettür ayetlerini kaldırdığını savunan Hasan Mezarcı, şimdi de zinanın cezasını kaldırdığını söyleyerek ilginç açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

2000'li yılların başında kendisini 'Mesih' ilan eden eski milletvekili Hasan Mezarcı tesettüre ayetlerinin ardından Kur'an-ı Kerim'deki 'yüz sopa' ve hadislerdeki 'recm' cezasını iptal ettiğini savunarak ilginç açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Mezarcı, Twitter hesabından yeni bir paylaşımda bulundu.

"Günahsız olan ilk taşı atsın diyerek, Meryem'i recmedilmekten kurtaran Mesih benim" ifadesiyle sözlerine başlayan Mezarcı, şöyle devam etti:

"O zaman Tevrat'taki recm cezasını iptal ettiğim gibi, şimdi de Kuran’daki yüz sopa, hadislerdeki recm cezasını iptal ediyorum. Zina yapanı yargılamayın, günahın yargısını Allah’a bırakın."

Güncellenme Tarihi : 21.1.2020 19:17

İLGİLİ HABERLER