Gündem
  • 29.7.2024 18:37

Hasta ve kardeşinin saldırısına uğrayan doktor kalp krizi geçirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde görevli bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi’nde bir hasta ve kardeşinin saldırısına uğrayan doktor kalp krizi geçirdi. Doktor yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınırken, saldırganlar da yakalandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’ndeki 12 Nolu Ortakent Aile Sağlığı Merkezi'nde bugün öğle saatlerinde 40 yaşındaki bir hasta, ateş şikayetiyle merkeze başvurdu.

Saat 15.30 sıralarında yapılan muayenede, hasta Aile Hekimliği Birimi'nde görev yapan Doktor Mustafa Hürkal Tezvar'a yönlendirildi. Poliklinik odasında doktorla görüşen hasta ve beraberindeki kız kardeşi, doktor Tezvar ile tartışmaya başladı. Tartışmada darbedildiği iddia edilen Dr. Tezvar fenalaşarak bayıldı.

 

GÖZALTINA ALINDILAR

Muğla Aile Hekimi Birliği Dayanışma Sendikası Başkanı Can Kirişçi yaptığı açıklamada “63 yaşındaki Dr. Tezvar'ın kalp hastası olduğu ve kalp pili takılı olduğu öğrendik. Olay yerine çağrılan 112 acil servis ekibi, ilk müdahaleyi yaparak Dr. Tezvar'ı Bodrum’da özel bir hastaneye sevk etti. Alınan bilgilere göre, Dr. Tezvar entübe edilip anjiyo yapılarak yoğun bakıma alındı. Yarın Bodrum’a gelerek basın açıklaması yapacağız” dedi.

Doktora saldıran hasta ve kardeşi ise polis tarafından gözaltına alınarak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 29.7.2024 18:49

İLGİLİ HABERLER