HDP’li Dirayet Dilan Taşdemir’i Gara'da gören PKK'lı itirafçı oldu

••2 dk okuma
HDP’li Dirayet Dilan Taşdemir’i Gara'da gören PKK'lı itirafçı oldu

Hızlı Özet

“Teröristin ifadesinde, Taşdemir'in terör örgütünün Mahmur kampında indiğini ve araç değiştirerek oradan ayrıldığını söylediği de kaydedildi.”






Bakan Soylu açıklamıştı! HDP’li Taşdemir'i Gara’da gören terörist konuştu!



Son dakika haberler…İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günler ahaber’de Gara operasyonuyla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Soylu, teslim olan bir teröristin ifadesinde HDP’li Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir’in Gara’da olduğunu söylediğini anlattı. İşte o teröristin ifadesine ulaşıldı. Teröristin emniyette; Dirayet Dilan Taşdemir’in sivil kıyafetli, sırt çantalı ve yanında poşetler olduğunu, örgütün Mahmur kampında indiğini ve araç değiştirerek oradan ayrıldığını anlattığı ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları…





Terör örgütü PKK'nın Gara'da cezaevi olarak kullanılan mağarada 13 vatandaşı şehit etmesi sonrası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mecliste düzenlenen özel oturumda bir HDP'li milletvekilinin Gara bölgesine gittiğini açıkladı. Soylu daha sonra ahaber canlı yayınında bu kişinin HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu söyledi.



Soylu teslim olan bir teröristin ifadesinde HDP'li Taşdemir'i Gara bölgesinde gördüğünü anlattığını ifade etti. İşte o teröristin ifadesine ulaşıldı. Teröristin ifadesinde Gara bölgesinde Dirayet Dilan Taşdemir'in kendisinin içerisinde bulunduğu araca bindiğini, sivil kıyafetli, sırt çantalı ve yanında poşetler olduğunu anlattığı öğrenildi.



Teröristin ifadesinde, Taşdemir'in terör örgütünün Mahmur kampında indiğini ve araç değiştirerek oradan ayrıldığını söylediği de kaydedildi.





"SİVİL KIYAFETLİYDİ, SIRT ÇANTALI VE ELİNDE POŞETLER VARDI"



Teslim olan terörist ifadesinde şunları anlattığı öğrenildi: "...Irak Mahmur alanına, özel kuvvetler mensubu Pirdoğan kod isimli örgüt mensubunun şoförlüğünde, yine bu alanın düzenlemesini yapan Özgür Çiya ve Arin Botan ve Arin kod isimli örgüt üyeleriyle beraber geçtim. Araçta kod isimlerini hatırlamadığım 3 erkek terör örgüt üyesi daha vardı. Herkesin yanında silah ve teçhizatları bulunuyordu. Gara alanında araç ile 1.5 saat yolculuk yaptık. Yolda başka bir aracın yanında durduk. Bu araçtan Dirayet Dilan Taşdemir isimli, sonradan televizyondan HDP milletvekili olduğunu öğrendiğim kişi indi. Benim bulunduğum araca bindi. Bu kişi sivil kıyafetliydi, yanında sırt çantası ve poşetler de vardı. Araca bindikten sonra sadece selamlaştık. Aramızda başka bir konuşma olmadı. Yaklaşık 1 saat araç yolculuğundan sonra Mahmur kampına geldik. Bize 'hoşça kalın' diyerek araçtan indi. Bu şahsı başka bir araç aldı…"



ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇLAMASIYLA SORUŞTURULUYOR



Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında bu bilgiler doğrultusunda soruşturma yürütüyor. Başsavcılık Taşdemir'in terör örgütü PKK ile ilişkisi ve Gara'da bulunmasıyla ilgili araştırma yapıyor.Bakan Soylu'nun açıklamaları ihbar kabul edilerek başlatılan soruşturma 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 maddesi kapsamında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan yürütülüyor.




Bu haber 1057 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 Akın Gürlek : Fon soruşturmasında 5 kişi paraları TMSF'ye iade etti
Gündem

Akın Gürlek : Fon soruşturmasında 5 kişi paraları TMSF'ye iade etti

Adalet Bakanı Akın Gürlek fon vurgunuyla ilgili yaptığı açıklamada "TMSF'de bir hesap iadesi açıldı, gönüllülük esasına göre iade etmek isteyen kişilere karşı. Dün TMSF Başkanımızla görüştüm, 5 kişi bu hesaplara iadede bulunmuş" ifadelerini kullandı.

Habervitrini10609 Görüntüleme
Bahçeli formülü açıkladı : Yürütmede Erdoğan yasamada MHP, Türkiye'de Cumhur İttifakı
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Bahçeli formülü açıkladı : Yürütmede Erdoğan yasamada MHP, Türkiye'de Cumhur İttifakı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın bir daha aday olabilmesi için TBMM'de uygun zamanda ve azami mutabakatla seçimlerin yenilenmesi kararı alınmalıdır." ifadelerini kullandı. Anadolu Ajansı

Habervitrini9908 Görüntüleme
Akın Gürlek'ten Ahmet Şık'a: Bu müptezel
Gündem
#Akın Gürlek Ahmet Şık açıklaması#Ahmet Şık suç duyurusu#TİP Milletvekili Ahmet Şık

Akın Gürlek'ten Ahmet Şık'a: Bu müptezel

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in avukatı Abdullah Adır, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iddiaları için açıklama yaptı.

Habervitrini10671 Görüntüleme
Yeni Parti'de kriz kontrolden çıktı...Mersin'de silahlar,  İzmir ve Antalya'da yumruklar konuştu
Gündem

Yeni Parti'de kriz kontrolden çıktı...Mersin'de silahlar, İzmir ve Antalya'da yumruklar konuştu

Yeni Parti’de kongre maratonu kavgalar, söz düelloları ve şaibe iddialarının gölgesinde geçiyor. Hemen her gün farklı bir ilde arbede yaşanırken; Trabzon, İstanbul, Eskişehir ve silah seslerinin yükseldiği Mersin'in ardından bu kez Antalya ve İzmir’deki gelişmeler parti içi krizi derinleştirdi.

Habervitrini9802 Görüntüleme