Gündem
  • 21.8.2019 08:04

HDP'den İYİ Parti ve CHP'ye açık çağrı

HDP'den İYİ Parti ve CHP'ye açık çağrı: Ortak olalım... HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanması nedeniyle HDP İstanbul İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı. Buldan, konuyla ilgili CHP ve İYİ Parti'ye ortak bir ses çıkarmak için çağrıda bulundu.

CHP ve İYİ Parti'nin seçim döneminde birlikte yol aldığı HDP'den, kayyum atamalarının ardından çağrı gecikmedi.

Pervin Buldan, "Biz 23 Haziran'da İstanbul'u almayı başardıysak Diyarbakır'ı, Van'ı ve Mardin'i kayyumlardan almayı başarabiliriz. Ancak bunun için birlikte, beraber omuz omuza yürümeye ihtiyaç var. İşte bugün Türkiye bir demokrasi sınavından geçecek.Herkesin ortak hareket etmeye ihtiyacı olan bir günden geçiyoruz"  dedi.

Buldan, "Bugün çağrım özellikle Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, CHP başta olmak üzere TBMM'de grubu olan partiler AKP ve MHP hariç grubu olan partiler, yine meclis dışında olan siyasi partiler, demokrasi savunucuları, barış yanlıları herkese çağrımız budur. Bu sınavı birlikte geçmek zorundayız. Bugün bize yapılan yarın elbette size yapılır. Ben bu çağrımı başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm siyasi partilere yöneltmek istiyorum. Sessizliğinizi bozun. Söyleyecek sözünüz mutlaka vardır" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Yedi Gündem
Güncellenme Tarihi : 21.8.2019 09:13

İLGİLİ HABERLER