HDP'li Güzel'e yarına kadar süre verildi! Komisyon pazartesi toplanıyor!

2 dk okuma
HDP'li Güzel'e yarına kadar süre verildi! Komisyon pazartesi toplanıyor!

Hızlı Özet

Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Diyarbakır Vekili Semra Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla düzenlenen iki ayrı yasama dokunulmazlığı dosyasını ele almak için oluşturulan Hazırlık Komisyonu, pazartesi günü saat 14.00'te toplanıyor. Hazırlık Komisyonu Başkanı Ramazan Can "Semra Güzel'e yazılı savunması için yarına kadar süre verdik. Sözlü savunma yapmak isterse 31 Ocak Pazartesi saat 14.00'te toplantı planladık, gelip bizzat yüz yüze savunma y






Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Diyarbakır Vekili Semra Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla düzenlenen iki ayrı yasama dokunulmazlığı dosyasını ele almak için oluşturulan Hazırlık Komisyonu, pazartesi günü saat 14.00'te toplanıyor. Hazırlık Komisyonu Başkanı Ramazan Can "Semra Güzel'e yazılı savunması için yarına kadar süre verdik. Sözlü savunma yapmak isterse 31 Ocak Pazartesi saat 14.00'te toplantı planladık, gelip bizzat yüz yüze savunma yapabilir veya bir milletvekili arkadaşına savunma yaptırabilir" dedi.



Hazırlık Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can süreci anlattı. Can, "Semra Güzel'e yazılı savunması için yarına kadar süre verdik. Sözlü savunmak yapmak isterse 31 Ocak Pazartesi saat 14.00'te toplantı planladık, gelip bizzat yüz yüze savunma yapabilir veya bir milletvekili arkadaşına savunma yaptırabilir. Süreç bu minvalde ilerliyor. Komisyon üyesi arkadaşlarımız dosyaları inceliyorlar. Gerekli değerlendirmeleri önümüzdeki günlerde yapacaklar." bilgisini verdi.



Can, Hazırlık Komisyonunun, yasal olarak bir aylık süre zarfında gerekli kanaat oluştuktan sonra hazırladığı raporu, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a arz edeceğini açıkladı. Semra Güzel'in yazılı savunmasının henüz Hazırlık Komisyonu'na ulaşmadığını bildiren Can, "Savunma kutsal bir hak. Söz savunmanın, biz de dinleyiciyiz. Bekliyoruz." dedi.



"Karma Komisyon üyeleri, dosyayı uzman refakatinde inceleyebilir"



Semra Güzel ile ilgili iki fezlekenin Hazırlık Komisyonunun gündeminde olduğunun altını çizen Can, şöyle devam etti:



"Semra Güzel hakkındaki yeni fezleke, bu iki fezlekeye bir ek olarak gelmedi. Müstakilen yeni bir fezlekedir. Meclis Başkanımız, Karma Komisyon'a havale etti. Bu ayrı bir gündemdir. Karma Komisyon, bunu gündemine alır, almaz bunu biz bilemiyoruz. Bizim konumuz değil. Ancak şu vardır ki Karma Komisyon üyeleri Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşmaktadır. Anayasa ve Adalet Komisyonu üyeleri, dokunulmazlıkla ilgili gelen bütün milletvekilleriyle ilgili fezleke dosyalarını usulü dairesince yerinde gidip inceleyebilir. Biz de gelen o yeni fezleke dosyasını inceleyebiliriz, okuyabiliriz. Komisyon üyelerinin bu noktada bir inisiyatifi, yetkisi vardır. Karma Komisyon üyeleri, bu dosyayı uzman refakatinde inceleyebilir, okuyabilir. Ben de okumayı düşünüyorum."



Hazırlık Komisyonunun, gündemine hakim olduğunu vurgulayan Can, "Yasal süreç devam etmektedir. TBMM'nin itibarı, milletvekilliği makamının itibarı, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince soruşturma dosyaları gizlidir. Bu konu üzerinde de gereken hassasiyeti göstermeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.




Bu haber 908 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mustafa Bozbey'in savunmasında itiraf gibi sözler!
Asayiş

Mustafa Bozbey'in savunmasında itiraf gibi sözler!

Rüşvet, kara para aklama ve imar usulsüzlüğü suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan Mustafa Bozbey, davanın ilk celsesinde skandal ifadelerle dolu bir savunmaya imza attı. Mal varlıklarını akrabalarının üzerine geçirmesini "geleceği güvenceye alma", mali trafiğin eşinin hesabından yürütülmesini ise "muhasebeci tavsiyesi" diyerek savunan Bozbey, "Benim mesleğim belediye başkanlığı değil" sözüyle de dikkat çekti.

Habervitrini12418 Görüntüleme
Terörle mücadele için yeni adım! Adalet Bakanlığı, 81 ile talimat gönderdi
Asayiş

Terörle mücadele için yeni adım! Adalet Bakanlığı, 81 ile talimat gönderdi

Adalet Bakanlığı terörle mücadelede etkin çalışma için yeni bir adım attı. Bakanlık tarafından 175 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığına gönderilen yazıda, terör örgütlerine yönelik soruşturmalarda koordinasyon ve etkinliğin artırılması istendi. İl Cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde müstakil “Terör Suçları Soruşturma Büroları” kurulması, bu bürolarda görevli savcılara terör soruşturmaları dışında başka görev verilmemesi belirtildi.

Habervitrini13084 Görüntüleme
MİT ile Emniyet'ten operasyon! Kırmızı bültenle aranan kişi Muğla'da yakalandı
Asayiş

MİT ile Emniyet'ten operasyon! Kırmızı bültenle aranan kişi Muğla'da yakalandı

INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan uluslararası uyuşturucu taciri Bodrum'da yakalandı. MİT ile Emniyet'in ortak düzenlediği operasyonda 45 bin avro, kripto cüzdan ve çok sayıda değerli eşya ele geçirildi.

Habervitrini10931 Görüntüleme
DEM Parti heyeti İmralı'da Öcalan'la görüştü!
Asayiş

DEM Parti heyeti İmralı'da Öcalan'la görüştü!

Terörsüz Türkiye süreci kapsamında Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı Adası'na giden DEM Parti heyeti adadan döndü.

Habervitrini9530 Görüntüleme