Dünya
  • 22.4.2024 11:54

Hizbullah İsrail askerlerini Burkan roketiyle böyle vurdu

Hizbullah Mavi Hat boyunca İsrail askerlerini ve casus ekipmanlarını vurdu

Lübnan'daki İslami Direniş, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erene kadar Gazze halkına ve direnişine destek amacıyla operasyonlarını sürdüreceğini açıkladı.

Lübnan'daki İslami Direniş, savaşçılarının Pazar günü İsrail işgali altındaki askeri bölgelere ve işgal altındaki Filistin sınırındaki güçlere karşı bir dizi operasyon düzenlediğini açıkladı.

Günün saat 22.50'de gerçekleştirildiği duyurulan en önemli operasyon, Hizbullah'ın Güney Lübnan'daki El Aishiya köyü üzerinde İsrail'e ait Hermes 450 insansız hava aracını düşürdüğünü duyurmasıydı.

Restitnace, Gazze'deki kararlı Filistin halkını ve Direnişini desteklediklerini ve İsrail'in güney Lübnan köylerine ve sivil evlerine yönelik saldırılarına yanıt olarak olduklarını yineledi.

Direniş grubu ilk operasyonunu sabah 7.30'da "Shomera" yerleşim yerinde (Lübnan'ın işgal altındaki Tarbikha kenti) İsrail askerlerinin kullandığı bir binayı uygun silahlarla hedef alarak gerçekleştirdi.

İslami Direniş ayrıca sabah 9.30'da "Dovev" kışlasının etrafına yeni kurulan gözetleme ekipmanını uygun silahlarla hedef alarak, donanımın doğrudan vurulduğunu ve imha edildiğini doğruladı.

Hizbullah, sabah saat 10.20'de Cel el Alam bölgesinin güneyindeki İsrail askerlerinin mevzilerine ağır Burkan roketleri kullanarak saldırdığını söyledi .

Direniş, başka bir açıklamasında, İsrail güçlerinin "Misgav Am" askeri sahasında daha önce hedeflenen gözetleme ekipmanlarını değiştirmesinin ardından savaşçılarının yeni kurulan donanıma uygun silahlarla vurarak onları bir kez daha imha ettiğini söyledi.

Saat 17.15'te Malkiye üssündeki gözetleme ekipmanlarının hedef alınarak doğrudan vurulduğunu belirten Hizbullah, operasyonun uygun silahlarla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Günün son operasyonunu açıklayan Hizbullah, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Güneydeki (Lübnan) köylere ve sivillere yönelik Siyonist saldırılara yanıt olarak, en son Kafr Kila kasabasını hedef alan saldırı da dahil olmak üzere, İslami Direniş savaşçıları 11'i hedef aldı: 17.00 Metula yerleşim yerindeki düşman askerlerinin uygun silahlarla kullandığı iki bina, doğrudan vuruluyor.|

Karmaşık operasyon

Bugün erken saatlerde İsrail işgal ordusu , Hizbullah'ın bu hafta başlarında işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Arap el-Aramşe kasabasını hedef alan operasyonunda aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybeden yüksek rütbeli bir yedek subayın öldüğünü itiraf etti .

Binbaşı (res.) Dor Zimel (27), Etzioni Tugayı'nda bölük komutan yardımcısıydı. Karmaşık saldırıda yaralanan 18 İsrail askeri arasındaydı.

17 Nisan'da Hizbullah, İsrail keşif şirketinin Arap Al-Aramsha'da yeni kurulan komuta merkezinin karargâhını güdümlü füzeler ve saldırı dronları kullanarak ortak bir saldırıyla hedef alan bir operasyon duyurdu.

Direniş, tesisi iki güdümlü füzeyle ve ardından doğrudan tek yönlü bir insansız hava aracıyla vurduğunu açıkladı.

İsrail medyası, saldırı öncesinde siren sesinin duyulmadığını ve hava savunma sistemlerinin devreye sokulmadığını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 22.4.2024 11:59

İLGİLİ HABERLER