Dünya
  • 18.4.2024 12:06

Hizbullah, İsrail'in 91'inci Tümen Karargâhını Burkan roketiyle vurdu

Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah, bugünkü operasyonlarına sabah 07.30'da Burkan roketiyle İsrail 91. Tümeni'nin Biranit kışlasındaki karargâhını hedef alan bir saldırıyla başladı. Doğrudan isabet sağlandı. 

Ardından sabah 07.50 ve sabah 8.50 olmak üzere iki kez Hizbullah savaşçıları, topçu roketleri ve top mermileriyle "Biranit" Kışlası'nın güneyinde İsrail düşman askerlerinin oluşturduğu yeni bir mevziyi hedef aldı.

Hizbullah ayrıca, özgürlük savaşçılarının sabah 08.30'da Ramiya mevkii civarında toplanan İsrail işgal askerlerini topçu roketleri ve toplarıyla hedef aldığını duyurdu.

Dün gece geç saatlerde Hizbullah savaşçıları, uygun silahlarla "Metulla" bölgesine giren askeri bir İsrail aracını hedef aldı ve bunun sonucunda mürettebat üyeleri ya öldü ya da yaralandı.

Şafak vakti Hizbullah'ın Askeri Medyası, Direniş savaşçılarının işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki “Kfar Blum” yerleşimindeki Demir Kubbe bataryalarını intihar dronlarıyla hedef aldığını belgeleyen görüntüler yayınladı.

Güncellenme Tarihi : 18.4.2024 12:26

İLGİLİ HABERLER