Medya
  • 17.8.2015 20:09

Hürriyet Gazetesi yorumcusunu mahkemeye verdi

Hürriyet Gazetesi sayfasında yorum yapan kişi hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulundu.

OLAYIN ASLI NEYDİ?
Hürriyet'in internet sitesinde bir PKK yanlısının hain yorumu aynen onaylandı. PKK'ya akıl verilen Yilmaz Ay isimli kişinin paylaşımında, "Pkk acilen Batı'daki ekonomik hedeflere yönelmeli! Aliağa, Petkim ve GES komutanlığını bombalamalı! TC ekonomisini çökertmeli" ifadeleri kullanıldı.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde editör tarafından aynen onaylanan hain yorum, PKK-Aydın Doğan medyası işbirliğinin bariz örneği olarak kayıtlara geçti.

İşte bu yorumla ilgili açıklamay yapan Hürriyet Gazetesi, adı geçen kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Gazete konuyla ilgili bu açıklamayı yaparken sözü edilen yorumu okuyup onaylayan EDİTÖRÜ hakkında bir bilgi vermedi.

İŞTE GAZETENİN AÇIKLAMASI

Pazar günü birçok haber kanalıyla birlikte Hürriyet.com.tr’de de Varto’da ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili bir haber yayımlandı.

Bu haberin altındaki ‘okuyucu yorumları’ kısmında ise yüzlerce okur yorumu yer aldı.
Ancak bunlardan biri, Hürriyet Yayın İlkeleri ve Okuyucu Yorumları Kılavuzu’na aykırı bir biçimde terör ve şiddet çağrısı yaptığı için, ivedilikle müdahale edilerek silindi. 
Çünkü Yılmaz Ay adlı yorumcu; demokrasi ve ifade özgürlüğü sınırlarını açık bir şekilde ihlal ediyordu. 
Hürriyet’in bu konuda tavrı çok net.
İfade özgürlüğüne sonuna kadar ‘EVET’, terör ve şiddete sonuna kadar ‘hayır.’
Nitekim bu anlayışla her gün Hürriyet yüzlerce haber ve yoruma büyük bir titizlikle imza atıyor, aynı şekilde internet sitemizde yaptığımız haberlerin altında her gün 20 bine yakın okur yorumu yer alıyor.
Bunlardan birinin bile olsa, özgür tartışmaya yürekten inanan Hürriyet markasına ve her gün görüşlerini özgürce bizimle paylaşan okurlarımızın hürriyetine zarar vermesine asla müsaade etmeyiz.
Nitekim etmedik.
Pazar günü fark eder etmez sildiğimiz Yılmaz Ay adlı kullanıcıya ait kabul edilemez yorumla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.
Hürriyet, dünyada birçok saygın yayın kuruluşu gibi, okurlarının yorum ve eleştirilerine sonuna kadar açık bir yayıncılık anlayışına sahip.
 Zaten bugünün sınırları aşan özgürlükçü dijital dünyasında aksi de düşünülemez.
Fakat bu durum hiç kimseye hakaret, küfür hele terör ve şiddet çağırısı yapma hakkı tanımaz.
Terör ve şiddet demokrasilerde suçtur.
Bu yüzden biz her gün bir yandan okurlarımızı özgür bir tartışma ortamına davet ediyor, diğer yandan ‘hukuk tanımaz davetsiz yorumcularla’ mücadele ediyoruz.
Açık küfür ve hakaret içeren tüm ifadeleri otomatik bir filtreden geçiriyor, suç unsuru taşıyan ifadelere ise moderasyon ekibimizle anında müdahale ediyoruz.
Çünkü biz özgür ve sorumlu yayıncılığın, özgürlüğüne sonuna kadar bağlı sorumlu okurlarla gelişeceğine inanıyoruz. 
Tüm Hürriyet okurlarına saygıyla duyurulur.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:50

İLGİLİ HABERLER