Medya
  • 8.7.2019 20:48

Hürriyet Gazetesi'nin haber için Hacca yolladığı ateist Müslüman oldu

Ateizmden İslam'a 'Hû' dönüşünü canlı yayında anlattı!

Esra Elönü’nün sunumuyla ekrana gelen Arafta Sorular’ın bu haftaki konuğu gazeteci Dr. Hakkı Öcal oldu. Öcal, Kendi arafını ve ateizmden İslam’a dönüşünü Arafta Sorular’da anlattı.

Dr. Hakkı Öcal Esra Elönü'nün 'Ateizmden İslam'a 'Hû' dönüşünüz nasıl oldu?' sorusunu içtenlikle yanıtladı. İsrail'in Kudüs'ü ilk işgal ettiği dönemde Arap ülkelerinin NATO üyelerine uyguladığı petrol ambargosunu araştırmak için Cidde'ye giden Öcal, Kurban Bayramı'na denk gelen bu ziyarette başına gelenleri Arafta Sorular’da anlattı.

Öcal, ''Kurban Bayramı'ymış Cidde'de bir tek insan yokmuş. Hürriyet'e Kurban Bayramı olduğu için Cidde'de kimsenin olmadığını haberverdim. O zaman sen de hac yapanları izle dediler. Bunun için Kabe'ye gitmek zorundaydım. Kabe'nin kendi atmosferi var. İki milyon insan aynı yere basarak yürüyor aynı anda ibadet ediyor. Ses büyüyerek geliyor. Bu insanları buraya getiren bir şey olması lazım. Döndüğümde ertesi sene gene gittim. İkinci senenin sonunda bir daha artık o kelimeyi telaffuz etmedim. Çünkü artık ateist değildim.'' dedi.

Esra Elönü’nün sunduğu Araf’ta Sorular her Pazar akşamı Ülke TV’de ekrana geliyor.

Güncellenme Tarihi : 10.7.2019 01:46

İLGİLİ HABERLER