Medya
  • 20.12.2017 23:53

İftiracı İsmail Küçükkaya mahkemede bin kez özür diledi

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada 5 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık İsmail Küçükkaya ile 3 avukatı hazır bulundu. Şikayetçi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı ise duruşmada avukatı Erol Bulut temsil etti.

HAKİM: HABER VERİLERİNİ NASIL ELDE ETTİNİZ?
Hakim Ülker Kirazcı'nın "Davanın açılma konusu, haberi araştırmadan yapmanız. Haberin kaynağı konusunda açıklama yapmanız gerekir. Kuvvetli kaynak mı? Buna göre değerlendirme yapacağım. Haber verilerini nasıl elde ettiniz, resmi kaynaklar mıdır? Bunları bilmem gerekiyor?" diye sordu. Küçükkaya, listeyi güvendiği, daha önce de doğru haberler veren bir kaynağının gösterdiğini, farklı kaynaklarıyla da görüşecek konuyu haberleştirdiğini söyledi. İsmail Küçükkaya, "Ben birden çok kaynağım ile teyit ederek, görüşerek bu haberi yaptım. Ben çok tecrübeli bir gazeteciyim araştırmadan böyle bir haberi yayınlamam mümkün değildir. Bu haberi bu iddiayı kamuoyunun gündemine getirdim. Her zaman olduğu gibi 'Demokrasi Meydanı' dediğim programıma ilgililerin katılabileceğini de belirttim. Nitekim Sayın Bakanın da böyle bir katılım yapması durumunda bunu derhal yayınlardım bunu da belirttim" diye konuştu.

"BAKAN VE AİLESİNDEN ÖZÜR DİLEDİM, ÇÜNKÜ ÖZEL HAYATLARA GİRMEMELİYİZ"
Gazetecilik mesleği boyunca hiçbir kadına hakaret etmediğini söyleyen Küçükkaya, "Bilakis benim yayın felsefem kadınların güçlendirilmesine dayanmaktadır. Kadın konusunu önemsediğim için Aile Bakanlığı'nın icraatlarını özellikle de yansıtmayı tercih etmişimdir. Bu nedenle de sosyal medya hesaplarımda da Sayın Bakan ile birbirimizi karşılıklı takip etmekteyiz. Halen Sayın Bakan sosyal medyadan bizi takip eder. En küçük bir rahatsızlık olduğunda sosyal medyadan bunları izleyip bana sosyal medyadan bildirseydi anında canlı yayında bunu izleyicime aktarırdım. Bir sonraki gün bu olaya ilişkin bir üzüntümü kamuoyuna aktardım. Bu haberin bir unsuru olarak ailenin özel hayatına ilişkin iddialarda vardı. Canlı yayın içinde bundan bahsetmiş olmaktan üzüntü duydum ve çok açık bir şekilde bakan ve ailesinden özür diledim. Çünkü biz özel hayatlara girmemeliyiz" şeklinde konuştu.

BERAATİNİ İSTEDİ
Atılı suçlamaları reddettiğini, habercilik görevi yaptığını ve hiçbir suç işlemediğini söyleyen Küçükkaya, beraatini talep etti.

SANIKLARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ
Şikayetçi Avukatı Erol Bulut ise, "Sanık (Küçükkaya) 3,5 saat süren programında 3 saatten fazla bir süre programın reklamını yapmış kamuoyu oluşturmaya çalışmış ve haberin alt yapısını hazırlayarak Bylock konusunda siyasi bir takım baskılarla gerçeklerin gizlendiği intibahı uyandırmıştır. Yapılan yalan haberde Bylcok'un özellikle dile getirilmiş olması açıkça FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya yöneliktir. Amaçlanan saik yüksek bürokrasi organlarında görev yapan kişilerin korunup kollandığı liste dışında tutulduğu bu yönüyle vatandaşlar arasında ayrım yapıldığı tezini bilinç altına işleyerek toplumun adalete olan güven duygusunu sarsmaktır. Diğer sanığın savunması alındıktan sonra da ayrıca beyanlarımızı bildireceğiz. Sanıkların cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

DURUŞMA ERTELENDİ
Taraf avukatlarına beyanda bulunmaları ve delillerini bildirmesi için süre veren mahkeme, şikayetçi vekiline müvekkili ile temas kurup beyanda bulunması ve gerektiğinde duruşmada hazır etmesi için süre verdi. Mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Bylock ile ilgili sanığın iddiası doğrultusunda basın açıklaması ile yapılan bir liste bulunup bulunmadığı açıklama yapılan bir liste var ise bununla ilgili bilgilerin ve şikayetçi ile ilgili varsa ona ait olan bölümünün mahkemeye gönderilmesine hükmetti. Sanık İsmail Küçükkaya'nın duruşmalarda vareste tutulmasına da karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İDDİANAME
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, avukatı aracılığıyla Bakırköy Adalet Sarayı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da Bakan Kaya ve eşiyle ilgili sözlerine ilişkin İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonunda Küçükkaya ve Okan'ın "Kamu görevlisine alenen hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından 1 yıl 6'şar aydan 5'er yıla kadar hapsini talep edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 20.12.2017 23:57

İLGİLİ HABERLER