Dünya
  • 13.2.2020 20:01

İki Rus kadın koronavirüs karantinasından kaçtı

İki Rus'un yaptığı şok etkisi yarattı! COVID-19 (Corona virüsü) karantinasından kaçmak için…

Dünyayı sarsan coronavirüsü Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımladığı yeni ismiyle COVID-19'da kabus devam ediyor. Virüs dün 1 günde 242 kişinin ölümüne neden oldu. Rusya'da ise iki kadın karantinadan kaçtı... İşte tüm yaşananlar...

Ölümcül coronavirüsü nedeniyle karantina altında tutulan iki Rus kadın yanlarında 1 erkek çocukla birlikte hastaneden kaçtı. Olay ülkede şok etkisi yaptı. Rus sağlık yetkilileri olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

RUSYADA İKİ KADIN KARANTİNADAN KAÇTI

RUSYA'DA İKİ KADIN KARANTİNADAN KAÇTI

Rusya şu ana kadar coronavirüsü nedeniyle enfekte olan 2 kişiyi açıklamıştı. Virüse yakalanan hasta sayısının az olmasına rağmen yetkililer, çok ciddi önlemler alarak virüsün yayılmasını engellemek adına ülkeye Çin'den gelen yüzlerce insanı karantina altına aldı.

Farklı Rus hastanelerinde karantinaya alınan hastalar, izolasyon odalarının kötü koşulları, doktorlarla ilgili sorunlar ve karantina protokollerinden şikayetçi.Karantina altındaki hastaneden kaçan kadınların, Rus turistlerin popüler tatil merkezi olarak tercih ettiği Çin'in Hainan bölgesinden geldiği belirtiliyor.Kadınlardan birinin hastane penceresinden atladığı bir diğerinin ise elektronik kilidi devre dışı bıraktığı öğrenildi. Hastaneden kaçan kadınlardan biri instagram hesabından yaptığı paylaşımla yaşadıklarını anlattı.

Çin'in Hainan bölgesinden Rusya'nın Samara şehrine geldiklerinde çocuklarının öksürmeye ve ateşinin çıkmaya başladığını söyleyen Rus kadın, çocuğuna üst solunum yolu enfeksiyonu tanısı konulduğunu ve bir hastanede coronavirüsü testi yapıldığını belirtti. Küçük çocuğun tedaviye olumlu yanıt verdiği ancak coronavirüsü test sonuçlarının günlerce ertelendiğini ifade etti ve doktorları oğlu hakkında bilgi almaya çalışırken onu engellemekle suçladı.

Genç kadın hastanedeki beşinci gününde gebelik testi yaptırdığı ve hamile olduğu ortaya çıktı. Hamile olduğunu öğrenince doktorlarla hastaneden çıkmak için tartışan kadın tekrar karantina odasına alındı ve ardından oğlunu da alıp hastaneden kaçtı.Kadınlardan bir diğeri olan Alla Illyina da coronavirüsü testlerinin negatif çıktığını ve hastalık kapmaktan kortuğu için hastaneden kaçtığını açıkladı. Yetkililerin kadınlara karşı suç duyurusunda bulunup bulunmayacakları belirsizliğini koruyor.


 

Güncellenme Tarihi : 13.2.2020 20:08

İLGİLİ HABERLER