İmamoğlu İstanbul'u böyle borçlandırdı!

••1 dk okuma
İmamoğlu İstanbul'u böyle borçlandırdı!

Hızlı Özet

“Geçtiğimiz hafta Berlin'e giderek Alman bakanlarla görüşme gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB'yi Alman Deutscha Bank'a tam 110 Milyon euro borçlandırarak geri döndü.”






Ekrem İmamoğlu İstanbul'u borçlandırdı! Alman ve Fransızlara ödenecek para dudak uçuklattı



CHP'nin tartışmalı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya ve Fransa'da yaptığı temasların ardından İstanbul'u toplam 196 milyon euro borçlandırdı. İmamoğlu'nun Deutsche Bank’tan 110 Milyon Euro, Fransızlardan ise 86 milyon Euro borç aldığı ortaya çıktı.



Geçtiğimiz hafta Berlin'e giderek Alman bakanlarla görüşme gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB'yi Alman Deutscha Bank'a tam 110 Milyon euro borçlandırarak geri döndü.



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattına kaynak sağlamak amacıyla, Belediyeyi Alman bankası Deutsche Bank'a milyonlarca euro borçlandırdı.



İSTANBUL'U 96 MİLYON EURO BORÇLANDIRDI

İBB Başkan adayı olduğu süreçte belediyenin borçlarından dert yanan ve geldiğinde bu durumu düzelteceğini iddia eden Ekrem İmamoğlu belediyeyi iki yabancı bankaya toplam 196 milyon euro borçlandırdı.



Alman bankasından alınan tam 110 milyon euro'nun kaynak olarak gösterildiği projenin 26 Kasım'da temelinin atılması bekleniyor. Metro hattının 2022 yılında bitirilmesi planlanıyor.



FRANSA'YA DA 88 MİLYON EURO BORCUMUZ VAR

Reuters'ın haberine göre Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, bu ay başında Fransız Kalkınma Ajansı'nın (AFD), Tuzla-Pendik metro yapımı için İBB ile 86 milyon euro miktarında bir kredi anlaşmasına imza attığını açıklamıştı.



BORÇLAR NASIL ÖDENECEK?

Yaklaşık 200 milyon euro tutarındaki ani borçlanma İstanbulluların aklında soru işaretleri oluşturdu. Herhangi bir kaynak sağlanmadan alınan bu borçların nasıl ödeneceği ise hala açıklanmadı.



.




Bu haber 856 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan’dan 'ihracat rekoru' açıklaması: Tarihî bir başarıya imza attık
Ekonomi

Erdoğan’dan 'ihracat rekoru' açıklaması: Tarihî bir başarıya imza attık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül ayında açıklanan dış ticaret verilerinin ardından ihracattaki rekorlara dikkat çekti. Yılbaşından bu yana ihracatın yüzde 5,2 artışla 211 milyar dolara ulaştığını belirten Erdoğan, “2026’nın 5 ayında ihracat rekoru kırarak tarihî bir başarıya imza attık” dedi. Erdoğan, bölgedeki savaş ve krizlere rağmen Türkiye'nin kalkınma ve büyüme rotasında ilerlemeyi sürdürdüğünü vurguladı.

Habervitrini14378 Görüntüleme
Türk savunma sanayii Asya'nın radarında! Japonya Türkiye'nin kapısını çaldı
Ekonomi

Türk savunma sanayii Asya'nın radarında! Japonya Türkiye'nin kapısını çaldı

Türk savunma sanayiinin Asya'daki yükselişi Japon basınının gündeminde. Nikkei, ASELSAN'ın hava savunma ve su altı dronlarına karşı geliştirdiği teknolojilere dikkat çekerken, şirketin Japonya ile yeni ortaklık arayışında olduğunu yazdı. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ise Japon hükümetiyle görüşmelerin halihazırda sürdüğünü duyurdu.

Habervitrini10700 Görüntüleme
Taşınma maliyeti 200 bin lirayı geçti
Ekonomi

Taşınma maliyeti 200 bin lirayı geçti

İstanbul’da taşınmanın maliyeti 200 bin lirayı aşarken, yüksek masraf kiracı ile ev sahibi arasındaki kira pazarlığını da değiştirdi.

Habervitrini9573 Görüntüleme
Yargıtay'dan "kira bedeli düşükse 5 yıldan önce de dava açılabilir" kararı
Ekonomi

Yargıtay'dan "kira bedeli düşükse 5 yıldan önce de dava açılabilir" kararı

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kira sözleşmesi yeni olsa bile emsalden düşük kira bedeli için 5 yıldan önce kira tespit davası açılabileceğine hükmetti

Habervitrini10343 Görüntüleme