Ekonomi
  • 25.11.2019 17:28

İmamoğlu İstanbul'u böyle borçlandırdı!

Ekrem İmamoğlu İstanbul'u borçlandırdı! Alman ve Fransızlara ödenecek para dudak uçuklattı

CHP'nin tartışmalı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya ve Fransa'da yaptığı temasların ardından İstanbul'u toplam 196 milyon euro borçlandırdı. İmamoğlu'nun Deutsche Bank’tan 110 Milyon Euro, Fransızlardan ise 86 milyon Euro borç aldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Berlin'e giderek Alman bakanlarla görüşme gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB'yi Alman Deutscha Bank'a tam 110 Milyon euro borçlandırarak geri döndü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattına kaynak sağlamak amacıyla, Belediyeyi Alman bankası Deutsche Bank'a milyonlarca euro borçlandırdı.

İSTANBUL'U 96 MİLYON EURO BORÇLANDIRDI
İBB Başkan adayı olduğu süreçte belediyenin borçlarından dert yanan ve geldiğinde bu durumu düzelteceğini iddia eden Ekrem İmamoğlu belediyeyi iki yabancı bankaya toplam 196 milyon euro borçlandırdı.

Alman bankasından alınan tam 110 milyon euro'nun kaynak olarak gösterildiği projenin 26 Kasım'da temelinin atılması bekleniyor. Metro hattının 2022 yılında bitirilmesi planlanıyor.

FRANSA'YA DA 88 MİLYON EURO BORCUMUZ VAR
Reuters'ın haberine göre Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, bu ay başında Fransız Kalkınma Ajansı'nın (AFD), Tuzla-Pendik metro yapımı için İBB ile 86 milyon euro miktarında bir kredi anlaşmasına imza attığını açıklamıştı.

BORÇLAR NASIL ÖDENECEK?
Yaklaşık 200 milyon euro tutarındaki ani borçlanma İstanbulluların aklında soru işaretleri oluşturdu. Herhangi bir kaynak sağlanmadan alınan bu borçların nasıl ödeneceği ise hala açıklanmadı.

.

Güncellenme Tarihi : 25.11.2019 16:25

İLGİLİ HABERLER