Gündem
  • 22.2.2020 17:22

İmamoğlu tatilden sonra şimdi de kampa girdi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin üst düzey yönetimiyle Sapanca'da kampa girdi. 8 ay önce göreve gelen İmamoğlu, çıktığı onlarca tatil nedeniyle büyük tepki çekmişti. Bu defa önlemini alan İmamoğlu, belediyenin üst düzey kadrosuyla 'durum değerlendirmesi' perdesi altında tatile çıktı. İmamoğlu'nun at çiftlikleriyle ünlü Sapanca'ya gitmesi, akla Yeşilçam'ın ünlü Hababam Sınıfı filmindeki Badi Ekrem karakterinin at tarafından kaçırıldığı sahneyi getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, göreve gelmesinin üzerinden tam 8 ay geçti.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nin ardından oyların yeniden sayılması üzerine 'İstanbul'un kaybedecek bir dakikası bile yok' diyen İmamoğlu, yenilenen ve 23 Haziran'da gerçekleşen seçimlerin ardından üst üste tatile çıkması nedeniyle tepki çekmişti.

23 Haziran 2019’da yapılan seçimle göreve gelen İBB Başkanı İmamoğlu, vaatlerini birer birer unutarak İstanbulluları zam yağmuruna tuttu.

Su fiyatlarında indirim yapacağı vaadinde bulunan İmamoğlu, göreve geldikten sonra suda indirime gitmiş, ardından birkaç ay içerisinde İstanbul’da mahalle statüsünde olan yerleşim yerlerinde su fiyatlarını 1 TL’den 4 TL’ye yükseltmişti. Yapılan zamma ilişkin ilginç bir açıklamada bulunan İmamoğlu, “İndirimden zam yaptık. Dolayısıyla hala zam yapmış olmuyoruz.” İfadelerini kullanmıştı.

İstanbul’da toplu ulaşıma rekor düzeyde zam yapan İmamoğlu, daha önce 1-3 durak arası sabit 1.95 TL olan metrobüs ücret tarifesini, birinci durakta 2,5 TL, ikinci durakta 3 TL, üçüncü durakta 3.5 TL olarak uygulamaya başladı. Böylece 1-3 durak arasında zam oranı yüzde 79 olarak gerçekleşti.

Tatillere doyamıyor

23 Haziran öncesinde muhafazakâr-mütedeyyin vatandaşlara şirin görünmeye çalışarak camii camii gezen, dindar insanların oyunu almak için iftar programlarını kaçırmayan, Eyüp Sultan Camii'nde Yasin-i Şerif bile okuyan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesinin ardından tatillere doyamamıştı.

Son olarak Elazığ depreminin ardından Erzurum’a kayak yapmaya giden İmamoğlu, "Hayat gelip geçiyor. 8 yaşındaki kızımın çocukluğunu ıskalayamam." demişti.

Tepki çeken tatillerini çalışma kampı perdesiyle gizlemeye çalışan İmamoğlu,  şimdi de soluğu Sakarya’nın gözde tatil bölgesi olan Sapanca ilçesinde aldı.

Göreve gelmesinin 8’nci ayında, durum değerlendirmesi yapma bahanesiyle Sapanca’da kampa giden İmamoğlu’na, İBB’nin üst düzey yönetimi eşlik ediyor.

Başörtüsü  düşmanı Yeşim Meltem Şişli de yanında

Sapanca’daki kampa, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut ile aralarında başörtüsü düşmanı Yeşim Meltem Şişli’nin de bulunduğu 7 genel sekreter yardımcısı, daire başkanları ve 28 iştirak şirketinin genel müdürleri de katılıyor.

 yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 22.2.2020 16:31

İLGİLİ HABERLER