Gündem
  • 21.1.2020 11:21

İmamoğlu'ndan dev projeye takoz oldu! Görüntüler ortaya çıktı

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tamamlandığında İstanbul'un en büyük hastanesi olacak olan Başakşehir Devlet Hastanesi'ne giden yolların inşaatını durdurdu. Yapımı durdurulan inşaatlar havadan görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Merkezi hükümet bana yardım etmeli, birlikte büyük projeleri bitirmeliyiz" şeklinde açıklamalar yapmasına rağmen tamamlandığında İstanbul'un en büyük hastanesi olacak olan Başakşehir Devlet Hastanesi'nin yol inşaatlarını durdurduğu ortaya çıktı.

Katıldığı bir Televizyon programında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, "Haziran ayında Başakşehir İlçesinde bulunan Kayaşehir'de yaptığımız hastaneyi açacağız; ancak mevcut İBB yönetimi önceki yönetim tarafından projendirilen hastane çevresinde bulunan yol inşaatlarını durdurdu" açıklamasında bulunmuştu.

Duran inşaatlar havadan görüntülendi

Yapımı tamamen durdurulan ve bu nedenle Başakşehir ve Kayaşehir halkını tamamen çileye mahkum eden yol inşaatları havadan görüntülendi. Yol inşaatı nedeniyle kapatılan yollara alternatif bulunmadığını söyleyen vatandaşlar hastane açıldığında ise yaşanacak keşmekeşi tahmin dahi edemediklerini dile getirdiler. Bu arada yolun yapılması planlanan güzergahta çalışma olmadığı için toprak kayması meydana gelmesi bölgeyi iyice içinden çıkılmaz bir çözümsüzlüğe itti. Toprak kaymasının meydana geldiği alanlar ve duran yol çalışmaları bölgedeki keşmekeşi gözler önüne serdi.

Esnaftan tepki

Başakşehir'de esnaflık yapan İrfan Koç ise, "O yolun yapılmadığını biliyorum. Geçen gün bende karşı tarafa Cuma namazını kılmak için geçtiğimde dolaşarak baya bir sıkıntı yaşadım. Yolun bir an önce yapılıp kullanıma açılmasını isterim. Engel teşkil ediyor bu yolun yapılmaması. Bence vatandaş sıkıntı çeksin diye yapmıyorlar" diye konuştu.

Bölgedeki vatandaşlar mağdur

Kapatılan yolların tamamlanmaması kendilerine büyük çile kaynağı olduğunu dile getiren Gayrimenkul danışmanlığı yapan Hasan Hüseyin Kafalı, "Hastane inşaatı sebebi ile kapatılan bu yoldan dolayı çok mustaribiz. 200 metrelik bir yerden gitmektense 4-5 kilometrelik bir yol kat ediyoruz, çamurun toprağın içinde arabamız kayıyor. Bu ara yolun yapılması çok uzun sürdü. Bu zamana kadar çoktan bu yolu yapmaları gerekiyordu. Bizim için büyük çile, burada oturan binlerce insan bu konudan mağdur" ifadelerini kullandı.

Yolun yapılmadığı için çevrede oturan vatandaşların büyük sıkıntı çektiğini vurgulayan Ahmet Saat, "Buradaki insanlara bu kadar çile çektirmemeliler. Ben daha önceleri 2. etapta oturuyordum yol açık olduğu zaman kavşağın oradan minibüsler geçiyordu tabi böylece işe daha hızlı gidip geliyorduk" diye konuştu.

Sözde 16 milyonun başkanı...

İmamoğlu seçilmeden önce "Merkezi hükümetle halkımızın hizmet alması için birlikte çalışacağız. Uyumlu olacağız. 16 milyonun başkanı olacağız" vaatlerini seçim sonrası unuttu ve önce İBB'de binlerce işçiyi işsiz bıraktı. Ardından metro inşaatlarını durdurdu. Kanal İstanbul'a karşı yapılması kampanyaları başlattı ve son olarak bitme aşamasındaki Şehir hastanesini engellemek için yolların inşaatını durdurdu.

Güncellenme Tarihi : 21.1.2020 11:22

İLGİLİ HABERLER