Yaşam
  • 12.1.2020 00:42

İngilizlerin son prensesi saraydan kaçtı

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılacaklarını duyurarak Buckingham Sarayı'nda şok etkisi yaratan Prens Harry, eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ı Kanada'ya uğurladı.

Çift, oğulları Archie ile Noel tatilini Kanada'da geçirdikten sonra İngiltere'ye dönüp saraydan bağımsız bir hayat kurmak istedikleri yönündeki kararlarını açıklamıştı.

Harry ve Markle'ın sözcüsü, Sussex Düşesi'nin Kanada'ya döndüğünü ve uzun bir süre orada kalacağını teyit etti. Prensin ise ailesinin yanına ne zaman gideceği açıklanmadı.

İngiliz basınında, çiftin, kraliyet ailesinin "üst düzey" üyeliğinden ayrılmalarına ilişkin açıklama yapmadan önce Kraliçe II. Elizabeth'e ya da diğer aile üyelerine danışmadığı, Buckingham Sarayı'nın bu tutum karşısında "hayal kırıklığına uğradığı ve incindiği" öne sürüldü.

Kraliçenin ofisinden yapılan açıklama ise "Bazı karmaşık konuların çözülmesinin zaman alacağı" belirtilmişti. Saraya yakın kaynaklara göreyse Sussex Dükü ve Düşesi'nin kraliyet görevlerini bırakmaları çok uzun sürmeyebilir. Prens Harry, ağabeyi Prens William ile babası Prens Charles ile Kraliçe II. Elizabeth arasında yoğun görüşme trafiği yaşandığı da basına sızan haberler arasında.

 

Güncellenme Tarihi : 12.1.2020 00:13

İLGİLİ HABERLER