Dünya
  • 27.3.2020 16:25

İngiltere Başbakanı Johnson da koronavirüse yakalandı

KAYNAK : YENİ ŞAFAK

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı. İngiltere daha bu şoku atlatamadan kötü bir haber daha geldi. Ülkenin Sağlık Bakanı Matt Hancock'un da virüse yakalandığı açıklandı. İngiltere'de salgının görüldüğü ilk günlerde, toplumsal bağışıklılık kazanılması için virüsün kontrollü bir şekilde yayılması stratejisini izlemiş, hiçbir tedbir alınmamış, karantina uygulanmamış; ancak gelen tepkiler ve artan vakalar üzerine bu karardan vazgeçilmişti.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten etkilenen son isimlerden biri İngiltere Başbakanı Boris Johnson oldu. Test sonuçlarının pozitif çıktığını Twitter hesabından duyuran Johnson, hastalığın hafif seyrettiğini, görevini karantina altındayken sürdüreceğini belirterek, "Son 24 saatte hafifte olsa bazı semptomlarım olduğunu fark ettim ve koronavirüs test sonucum pozitif çıktı. Şu an karantinadayım fakat video konferans yoluyla virüsle savaşta hükümet çalışmalarını yönetmeye devam edeceğim. Hep birlikte bunu yeneceğiz" açıklamasında bulundu.

Boris Johnson'ın ardından bir bakanın daha testi pozitif çıktı

İngiltere koronavirüsle mücadeleye devam ederken Başbakan Boris Johnson'ın ardından İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'ın da koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Boris Johnson'ın ardından bir bakanın daha testi pozitif çıktı

Boris Johnson'dan sonra İngiltere Sağlık Bakanı da koronavirüse yakalandı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ardından, İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'ın da koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Over the last 24 hours I have developed mild symptoms and tested positive for coronavirus.

I am now self-isolating, but I will continue to lead the government’s response via video-conference as we fight this virus.

Together we will beat this. #StayHomeSaveLives pic.twitter.com/9Te6aFP0Ri

— Boris Johnson #StayHomeSaveLives (@BorisJohnson) March 27, 2020

Kraliçe Elizabeth’ten ‘sağlıklıyım’ mesajı

"Tavsiyelere uyun" tansiyesi

İngiltere bu şoku atlatamadan kötü bir haber daha geldi. Sağlık Bakanı Matt Hancock da koronavirüse yakalandığını açıkladı. Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Koronavirüs testim pozitif çıktı. Belirtiler hafif seyrediyor. Kendimi evde izole ettim. Hayat kurtarmak için yetkililerin tavsiyelerine uyun" ifadelerini kullandı.

Following medical advice, I was advised to test for #Coronavirus.

I‘ve tested positive. Thankfully my symptoms are mild and I’m working from home & self-isolating.

Vital we follow the advice to protect our NHS & save lives#StayHomeSaveLives pic.twitter.com/TguWH6Blij

Güncellenme Tarihi : 27.3.2020 16:39

İLGİLİ HABERLER