Dünya
  • 1.2.2016 22:53

İran'ın Instagram imamları

Hristiyanlara 'Mutlu Noeller' dilemek için Noel ağaçlarıyla poz veriyorlar, top peşinde koşuyorlar, telesiyeje binip karlı dağların tepesine çıkıyorlar. Bunlar birçoklarına göre dünyanın alıştığı İranlı imam görüntüleri değil.

Ancak BBC Trending'in haberine göre İran'da imamların günlük yaşamından görüntüler sergileyen bir instagram hesabı son derece popüler oldu ve takipçilerinin sayısı 12 bini aştı.

'Talabe Today' adındaki instagram hesabı, muhafazakar imamların toplumdaki imajını daha iyi hale getirmeyi ve günlük yaşamdaki rolünü göstermeyi isteyen Masoud Zareian adlı bir ilahiyat öğrencisine ait.

Zareian, ilahiyat öğrencisi olmasının yanı sıra belgesel yapımcısı ve İran'daki din adamlarını destekliyor ve "dini liderleri melek gibi masum göstermek, insanlarda bunun doğru olmadığı izlenimini yaratıyor, oysa onlar da herkes gibi insan" diyor.

Zareian sayfasında, hayranlarından gelen fotoğraflara ve din adamlarının vaaz ve öykülerine de yer veriyor.

Her fotoğraf yüzlerce beğeni alıyor, ancak bazen eleştiriler de göze çarpıyor.

Bunlardan bazıları imamların dini görevleri dışında, imam kıyafeti ile görüntülenmesini eleştiriyor. Bir kullanıcının da çocuklarla futbol oynayan bir din adamının fotoğrafına şu yorumu yaptığı görülüyor:

"Bu sevgi ve şefkatten kaynaklanan insani bir hareket mi, yoksa insanları etkilemek için yapılan bir takiye mi?"

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:25

İLGİLİ HABERLER