Spor
  • 8.5.2024 09:28

İrfan Can Kahveci ve Osayi-Samuel Sezonu kapattılar...

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Konyaspor ile golsüz berabere kalan Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve Osayi Samuel yaşadıkları sakatlık nedeniyle oyundan çıkmıştı. İki yıldız futbolcunun sezonu kapattığı öğrenildi.

Konyaspor maçında önce Osayi-Samuel, ardından İrfan Can Kahveci sakatlanarak kenara gelmişti. Dün iki futbolcu da detaylı sağlık kontrollerinden geçirildi ve MR’ları çekildi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün akşam Tümosan Konyaspor ile oynadığımız karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan oyuncularımızın
Acıbadem Hastanesinde MR görüntülenmeleri gerçekleştirilmiş olup, yapılan tetkiklerde;

İrfan Can Kahveci’nin sol ayak arka alt adelesinde yırtık, Bright Osayi Samuel’in ise sol ayak bileğinde ödem ve kanama tespit edilmiştir.

Oyuncularımızın tedavisine hemen başlanılmıştır."

SAĞ KANAT TAMAMEN ÇÖKTÜ

Sarı-Lacivertliler’de Kayserispor mücadelesi öncesinde sağ kanat tam anlamıyla çöktü. Bu bölgenin vazgeçilmezleri; sağ bek Samuel ve sağ açık İrfan sezonu kapattı. Yedek sağ bek Mert Müldür ise sarı kart cezası nedeniyle Kayseri karşısında görev yapamayacak. İsmail Kartal’ın Kayserispor maçında, sakatlıktan dönen Jayden Oosterwolde’yi sol bekte oynatıp, Ferdi Kadıoğlu’nu ise sağ beke çekmesi bekleniyor.

CENGİZ ÜNDER DİBE VURDU

Milli yıldız, sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olmaya devam ediyor. Cengiz Ünder, son Konyaspor mücadelesinde 53. dakikada sakatlanan İrfan Can’ın yerine oyuna dahil oldu. 26 yaşındaki hücum oyuncusu sahada kaldığı süreçte 30 kez topla buluştu, 11 top kaybı yaptı! Cengiz, 11 pas denemesinin 8’inde adresi buldu, 7 ortasının sadece 2’si isabetli oldu, 4 şut denemesinin tamamı ise rakip savunmadan geri döndü. Milli oyuncu, yine çok kötü bir performans sergiledi.

DEPLASMANDA İŞLER DEĞİŞTİ

Fenerbahçe, bu sezon şampiyonluk yarışında son haftalara kadar iddialı olmasını, dış saha performansına borçluydu. Sarı-Lacivertliler, Kadıköy’de Trabzon yenilgisi ve Galatasaray, Samsun ve Alanya beraberlikleriyle 9 puan kaybetti. Deplasmanda ise rekorlar kırdı, Sivas’a konuk olana kadar 15 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Dış saha performansıyla ayakta kalan Fenerbahçe, Sivas ve Konya’da toplam 4 puan kaybederek şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

SEZONU KAPATTILAR

İrfan Can Kahveci ve Osayi Samuel'in yaşadığı sakatlıktan sonra ne kadar süre sahalarda uzak kalacağı bilgisi paylaşılmasa da iki yıldızın da sezonu kapattığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 8.5.2024 09:31

İLGİLİ HABERLER