Dünya
  • 21.1.2020 08:15

IŞİD'in yeni elebaşını açıkladılar

KAYNAK : YENİ AKİT

İstihbarat servisleri teyit etti! DAEŞ’in yeni elebaşını açıkladılar

İngiliz gazetesi, DAEŞ'in yeni elebaşı olarak açıkladığı Haşimi Kureyşi'nin gerçekte Telafer doğumlu el Selbi olduğunun istihbarat servisleri tarafından teyit edildiğini duyurdu. The Guardian, yeni lider ilan edilene dek Selbi'nin Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Yardımcısı olan kardeşiyle ilişkisini sürdürdüğünü yazdı.

ABD'nin ekimde Suriye'nin İdlib vilayetinde öldürdüğünü açıkladığı DAEŞ elebaşı Ebubekir el Bağdadi'nin halefinin gerçek kimliğinin istihbarat servisleri tarafından belirlendiği belirtildi.

DAEŞ'in yeni elebaşı olarak açıkladığı Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin gerçekte kim olduğunun teyit edildiğini duyuran İngiliz gazetesi The Guardian, Bağdadi'nin halefinin Emir Muhammed Abdul Rahman el Mevla el Selbi olduğunu yazdı.

'Ezidi Soykrımı'na liderlik etti

Daha önce uzmanlar DAEŞ'in açıklamasında geçen Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin, eski Irak lideri Saddam Hüseyin'in ordusunda askerlik yapmış, ABD işgali sırasında 2004'te esir alınmış, ABD'nin kontrolündeki Bucca kampında Bağdadi ile birlikte hapis yatmış Telaferli Türkmen Hacı Abdullah olduğunu tahmin etmişti.

DAEŞ lider kadrosunun Türkmen mensubu, ABD Dışişleri'nin yakalanması için 5 milyon dolar ödül koyduğu 'aranan teröristler' listesinde Emir Muhammed Abdul Rahman el Mevla el Selbi olarak geçiyor.

Haber kaynağı olarak iki istihbarat servisinden yetkilileri gösteren The Guardian, Emir Muhammed Abdul Rahman el Mevla el Selbi için "Terör örgütünün kurucu üyelerinden biri, Irak'ta Ezidi azınlığın köleleştirilmesi kampanyasına liderlik etti ve küresel çapta operasyonları kontrol etti" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 21.1.2020 09:21

İLGİLİ HABERLER