İslam düşmanlığında sınır tanımıyor! Başörtüsüyle ilgili skandal karar

••2 dk okuma
İslam düşmanlığında sınır tanımıyor! Başörtüsüyle ilgili skandal karar

Hızlı Özet

“Ülkede 29 Eylül'de yapılacak erken genel seçimler öncesi ÖVP'nin (Avusturya Halk Partisi) vaatlerini açıklayan eski Başbakan Sebastian Kurz, başta Müslümanlar olmak üzere göçmen ve mültecilere yönelik sert ve kısıtlayıcı uygulamaların iktidara geldiklerinde süreceğini belirtti.”






İslam'a olan düşmanlığıyla tanınan Avusturya'nın eski Başbakanı Sebastian Kurz ülkesinde yapılacak seçimlerle ilgili skandal vaatlerde bulundu. Kurz, seçilmesi durumunda başörtüsünü yasaklayacağını söyledi.



Ülkede 29 Eylül'de yapılacak erken genel seçimler öncesi ÖVP'nin (Avusturya Halk Partisi) vaatlerini açıklayan eski Başbakan Sebastian Kurz, başta Müslümanlar olmak üzere göçmen ve mültecilere yönelik sert ve kısıtlayıcı uygulamaların iktidara geldiklerinde süreceğini belirtti.



Kurz, ülkeye gelen çok sayıda göçmenin köklü değişikliklere yol açtığını, bu nedenle "Avusturya kimliğinin" muhafaza edilmesi için bazı önlemlerin alınması gerektiğini savundu.



Haç kalacak, başörtüsü yasaklanacak



Avusturya kültür ve geleneklerinin sürdürülmesinin önemine işaret eden Kurz, okullarda bulunan haç sembolünün varlığını sürdüreceğini kaydetti. Kurz, aşırı sağcı hükümet döneminde yürürlüğe giren ilkokul öğrencilerine yönelik başörtüsü yasağının kapsamının, ortaokul öğrencilerini kapsayacak şekilde 14 yaşına kadar genişletileceğini ve öğretmenlerin başörtüsü takmasının da yasaklanacağını söyledi.



Avusturya değerlerinin aktarılacağını söyledi



Düzensiz göçle mücadele başta olmak üzere göçmen ve mültecilere yönelik kısıtlanan sosyal yardım düzenlemesinin süreceğini ifade eden Kurz, çocukları ülke dışında bulunan yabancı çalışanlara verilen "çocuk yardımlarının" daha sıkı denetleneceğini dile getirdi. Kurz, okullarda özellikle göçmen çocuklara yönelik "vatandaşlık bilgisi" adı altında bir dersin müfredata alınacağını belirterek derste; hukuk sisteminin işleyişi, demokrasi ve Avusturya değerlerinin aktarılacağını söyledi.



Siyasal İslam'la mücadele



Neonazi Kimlikçiler hareketi gibi radikal oluşumların yasaklanacağına vurgu yapan Kurz, siyasal İslam'la mücadele için yeni bir merkezin kurulacağı bilgisini paylaştı. Kurz, oy kullanma yaşının 16 olduğu ülkede evlenme yaşını 18'e yükselteceğinin altını çizerek, kuzenler arasında evliliğin yasaklanacağını belirtti




Bu haber 447 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen'de hükümet güçleri Lahic'teki stratejik Numan Dağı'nı ele geçirdiklerini duyurdu
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Yemen'de hükümet güçleri Lahic'teki stratejik Numan Dağı'nı ele geçirdiklerini duyurdu

Yemen hükümetine bağlı Vatan Kalkanı Güçleri, Amalika Tugayları ve aşiret mensuplarının desteğiyle Lahic vilayetindeki stratejik Numan Dağı'nın zirvesi ile Dar el-Kafir bölgesini ele geçirdiklerini açıkladı.

Habervitrini12445 Görüntüleme
Netanyahu'nun Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepkiler! "Hadsiz, alçak"
Dünya

Netanyahu'nun Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepkiler! "Hadsiz, alçak"

Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözlerine Ankara’dan peş peşe tepki geldi. Bakan Sayın Murat Kurum, "Boş koltuklara hitap edenlerin unuttuğu bir şey var: Propaganda tarihin hafızasını silemez" derken, İletişim Başkanı Burhanettin Duran Netanyahu’nun "hiç olmadığı kadar izole" hale geldiğini söyledi. Ömer Çelik ise "Hadsiz, saldırgan ve hezeyan dolu açıklamalarını en güçlü şekilde lanetliyoruz" açıklamasını yaptı.

Habervitrini13215 Görüntüleme
ABD ve Çin arasında yeni dönem! "Tarihi dönüm noktasına geldik"
Dünya

ABD ve Çin arasında yeni dönem! "Tarihi dönüm noktasına geldik"

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki akşam yemeğinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i ağırladı. Trump burada yaptığı açıklamada "İlişkilerimiz hiç bu kadar iyi olmamıştı." ifadelerini kullandı. Şi Cinping ise "Bugün, Çin-ABD ilişkileri açısından bir başka tarihi dönüm noktasına geldik." dedi.

Habervitrini9420 Görüntüleme
Netanyahu ile bir tek o görüştü: Kirli ittifak, New York’ta buluştu
Dünya

Netanyahu ile bir tek o görüştü: Kirli ittifak, New York’ta buluştu

Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile BM zirvesinde görüştü. İsrail'in Gazze ve bölgedeki politikaları nedeniyle uluslararası alanda yoğun tepki gördüğü bir dönemde gerçekleşen görüşmede, 'işbirliğine devam' mesajı verildi.

Habervitrini13851 Görüntüleme