Dünya
  • 24.4.2024 12:31

İsrail hastaları infaz etmiş.. Hastane bahçesinden 283 ceset çıktı

Nasser Hastanesi'ndeki İsrail yapımı toplu mezardan 283 ceset çıkarıldı..
Cani alçaklar yaralı Filistinlileri tek tek infaz edip hastanenin bahçesine gömmüş. bahçede bulunan toplu mezardan çıkarılan bazı cesetlerin sargı beziyle gömüldüğü görüldü.

Filistin Kızılayı Derneği sözcüsü, İsrail işgalinin Gazze'deki Filistinlilere karşı işlediği kasıtlı suçlardan sorumlu tutulması gerektiğini söyledi. Gazze Sivil Savunma bugün yaptığı açıklamada, İsrail işgal güçlerinin bölgeden çekilmesinden bu yana Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi'nde İsrail yapımı toplu mezardan  283 şehidin cenazesinin çıkarıldığını duyurdu.

Açıklamada, IOF'un Nasser Tıp Kompleksi'nde saha infazları gerçekleştirdiğinin açık kanıtlarının bulunduğu vurgulandı. 

İsrail güçleri, Gazze'nin güneyindeki Nasser Hastanesi'nde toplu mezarlara gömülen yüzlerce ceset arasında, elleri bağlı ve kıyafetleri tıbbi önlüklere sarılı bir ceset de vardı.

Elleri bağlı ve kıyafetleri tıbbi önlüklere sarılmış Filistinli bir adamın cesedi, Han Yunus'taki Nasır Tıp Merkezi'nde gömülü olarak bulundu.

Filistin Kızılayı Derneği (PRCS) sözcüsü Nebal Farsakh, uluslararası toplumun İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşına yönelik sessizliğini kınadı. 

Farsakh düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana uluslararası toplumun İsrail'in sürekli işlediği suçlara ve Gazze'deki sağlık sistemine, hastanelere, insani yardım çalışanlarına ve sivillere yönelik ihlallerine karşı ciddi bir adım atmadığını söyledi. 

İsrail işgali, Gazze'deki Filistinlilere karşı taahhüt ettiği kasıtlı suçlardan sorumlu tutulmalıdır, daha sonra PRC'lerin, özellikle tıbbi kıtlığın kasıtlı olarak kasıtlı İsrail hedeflemesi olan şeritte birçok engelle karşı karşıya olduğunu ekledi. ve Gazze'ye yardım malzemeleri.

Al-Shifa Hastanesi, Nasser Tıp Kompleksi ve Kamal Adwan Hastanesi'nde yakın zamanda keşfedilen İsrail yapımı toplu mezarlara değinen Farsakh, şu ana kadar orada bulunan Filistinlilerin veya kayıp kişilerin cesetleri hakkında kesin veya kesin bir rakamın bulunmadığını söyledi. 

İsrail'in kuşatması sonrasında Filistinli hastaların ve mültecilerin Kamal Adwan Hastanesi yakınlarına gömüldüğüne ilişkin tüm raporların korkunç olduğunu vurgulayan Farsakh, ayrıca 23 PRCS ambulansının şu anda hizmet dışı olduğunu doğruladı. 

 2000'e yakın Filistinli kayıp

Gazze Sivil Savunma sözcüsü Binbaşı Mahmud Basal, 21 Nisan'da Han Yunus katliamında öldürülen 150'den fazla Filistinlinin cesedinin enkaz altından çıkarıldığını, 500 kişinin ise hâlâ kayıp olduğunu duyurdu.

İsrail işgal güçlerinin Şerit'teki bölgelerden çekilmesinin ardından Gazze'den yaklaşık 2.000 Filistinlinin kayıp olduğu kaydedildi ve bunların IOF tarafından gözaltına alınıp alıkonulduğu veya gömüldüğü hala belirsiz. 

Sözcü, IOF'nin Gazze halkına karşı sistematik olarak zorla kaybetme yöntemini kullandığını, düzinelerce cesedi buldozerlerle yıkıp, işgal ettikleri bölgelerden çekilmeden önce gömdüklerini vurguladı. 

IOF'un Filistinlilere sahte bir güvenlik duygusu verdiğini ve daha sonra birkaç dakika sonra onları acımasızca öldürdüğünü ve kitlesel mezar ve hastane baskınlarının kurbanlarının kadın ve çocuk olduğunu vurguladığını da sözlerine ekledi. 

İsrail'in Gazze'deki eylemlerini "etnik temizlik" olarak nitelendiren Basal, Gazze'de yaşananların insanlık tarihinde başka hiçbir yerde yaşanmadığını, IOF'un kullandığı silahların daha önce kullanılmadığını vurguladı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.4.2024 12:42

İLGİLİ HABERLER