Gündem
  • 7.5.2024 11:11

İsrail Refah kapısındaki yardım kamyonlarını bombaladı

İşgalcilerin Refah sınır kapısındaki yardım depolarını bombalaması yangına neden oldu ve kamyonlara zarar verdi.


6 Mayıs 2024 Pazartesi günü İsrail , işgal ordusunun Filistinlileri Refah bölgesinin doğu mahallelerinden "geçici olarak tahliye etmeye" başladığını duyurmasından saatler sonra, Mısır ile Refah sınır kapısının Filistin tarafındaki yardım depolarını bombaladı. Olası bir askeri operasyona hazırlık amacıyla El Mevâsi bölgesi.

Görgü tanıkları, bombalamanın havadan yapıldığını ve çok sayıda yardım kamyonunun hasar görmesiyle sonuçlandığını bildirdi.

Buna karşılık Mısır'ın özel "Kahire Haberleri" kanalı, bombalamanın Refah kapısının Filistin tarafındaki yardım depolarında yangına yol açtığını söyledi.

Kanal, Mısırlı itfaiyecilerin yangını kontrol etmeye yardım ettiğini gösteren resimler ve video klipler yayınladı.

Hasarın boyutu ve bombalamanın can kaybıyla sonuçlanıp sonuçlanmadığı konusunda henüz ayrıntılı bilgi verilmedi.

Bu bağlamda Birleşmiş Milletler insan hakları yetkilisi Gazze'den Refah'a iki geçişin kapatıldığını doğruladı. Bu da insani yardım akışının tamamen durmasına yol açtı.

Aynı yetkili, İsrail'in Filistinlilerin Refah'tan nakledilmesi yönündeki emirlerini "insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

Uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam Pazartesi günü yaptığı açıklamada, örgütün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinden "İsrail'in sivillerin güvenli bir şekilde tahliye edildiği yönündeki iddialarının artık inandırıcılığının" kalmadığını Pazartesi günü doğruladı. X platformu, daha önce İsrail ordusunun yaptığı bir açıklamanın ardından.

Oxfam, İsrail'in Refah'taki sivillerin güvenli bir şekilde tahliye edilebileceği yönündeki iddialarının "artık inandırıcı olmadığını" belirtti.

Açıklamada ayrıca Oxfam'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Direktörü Sally Abi Khalil'in İsrail'in "güvenli bölgeler" ve "tahliye yolları" da dahil olmak üzere "kasıtlı ve sistematik" bir şekilde sivilleri ve yardım çalışanlarını hedef aldığını doğrulayan bir konuşması da eklendi. ”Bu, 6 aydan fazla bir süredir açıkça tespit edilmiştir.

Güncellenme Tarihi : 7.5.2024 11:56

İLGİLİ HABERLER