Gündem
  • 6.8.2024 11:48

İsrail tamamen çürümüş kimliği meçhul 89 Filistinlinin cesedini iade etti

Tamamen çürümüş cesetler.. İşgal, kimliği belirlenemeyen onlarca şehit ve Hamas'ı teslim ediyor: iğrenç ihlaller


Gazze Şeridi'nde Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de eşlik ettiği Sivil Savunma ekipleri, Kızıl Haç ve İsrail ordusuyla koordinasyonun ardından Pazartesi günü Sağlık Bakanlığı'na teslim edilen Filistinlilerin naaşlarını Kerem Şalom geçiş noktasından toplu gömme işlemine başladı. 5 Ağustos 2024 sabahı defin için uygun yer Han Yunus şehrindeki Türk mezarlığının içi seçildi.

Sivil Savunma'nın verdiği bilgiye göre, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonları sırasında tutuklanan Filistinlilere 89 cenaze teslim edildi ve bunların hepsinin çürümüş olması ve yalnızca kemiklerinin kalması nedeniyle hiçbirinin kimliği belirlenemedi.

Pazartesi sabahı erken saatlerde Uluslararası Kızılhaç, kimliği belirlenemeyen cesetlerin Han Yunus'taki Türk mezarlığında muhafaza edildiğini ve cesetlerin İsrail işgal güçlerinin sıkı koruması altında Kerem Şalom geçişinden Gazze'ye ulaştığını bildirdi.

Anadolu'ya göre, teslim edilen cenazeler arasında kayıp yakınlarını aramak için toplanan vatandaşlar, yaşadıkları derin acı ve sürekli ıstırap hakkında kendi aralarında konuşurken, bölgedeki görüntüler oldukça dokunaklıydı. Cenazeler daha önce alındıktan sonra İsrail işgali tarafından iade ediliyor. Bu politika, sevdiklerini bulma umuduyla yaşayan insanların kalplerinde derin bir psikolojik etki bırakıyor.

Kızılhaç, bu cesetlerin çürümüş kemikler olduğunu belirtirken, bazı Filistinli aileler de bunun ölülerin kalıntılarına uygulanan zulüm ve vahşeti yansıttığını belirtti. Kızılhaç, bu sevkiyatla gelen kefenlerin de 35 kefen içerdiğini belirtti. Her kefenin içinde birden fazla ceset vardı, bu da toplam ceset sayısını 89'a çıkardı.

'İğrenç ihlaller'

Bu bağlamda Hamas hareketi, bugün 80'den fazla şehidin naaşının İsrail işgaline “tamamen çürümüş halde ve kimliklerini tespit etme yeteneğinden yoksun olarak teslim edilmesinin” işgalin sadizmini ve katliamını ön plana çıkardığını söyledi. Nazi işgal ordusunun silahsız sivilleri hastanelerde ve barınma merkezlerinde öldürerek, naaşlarını kaçırarak, şehit ve ölülerin mezarlarını açıp işgal merkezlerine naklederek insanlık tarihinde benzeri görülmemiş bir suç işlediğini” ifade etti.

Hareket, yaptığı açıklamada şunları ekledi: "Bu iğrenç ihlaller, acımasız soykırım savaşı ve faşist işgal hükümetinin devam eden sadist suçlar yoluyla Gazze Şeridi'ndeki yaşam kaynaklarını yok etme ve engelleme ve sayıları çoğaltma girişimleri çerçevesinde gerçekleşiyor. Kaçırılan çocuklarının akıbetini öğrenmek veya şehitlerini kendilerine yakışır bir şekilde gömmek isteyen şehit ve kayıp ailelerinin acılarını hafifletmek için çaba harcıyoruz." ve işgal liderlerini bu iğrenç insanlık dışı uygulamalardan sorumlu tutmak için çalışmak.”

Soruşturma Komitesi

Mahkumlar ve Eski Mahkumlar İşleri Dairesi (hükümet) ve Filistinli Mahkumlar Kulübü (Ahli), Filistin Haber Ajansı “Wafa”nın geçen 1 Ağustos Perşembe günü bildirdiği ortak açıklamada, “formasyonun hızlandırılması” çağrısında bulundu. İşgal tarafından işlenen tüm suçları araştırmak ve insan hakları sistemini mahkumlara yönelik soykırım ve saldırı savaşını durdurma konusundaki yetersizlik durumundan çıkarmak için kapsamlı bir yetkiye sahip bir Birleşmiş Milletler soruşturma komitesi.” Bu da onun başka bir yönünü oluşturuyor.”

İki kuruma göre işgal hapishanelerindeki tutuklu sayısı 9 bin 900'ü aştı ve bu sayıya Gazze'deki tutukluların tamamı dahil değil.

İsrail, Amerika'nın desteğiyle 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor; kitlesel yıkım ve ölümcül kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 130.000'den fazla Filistinli ölü ve yaralı, 10.000'den fazlası da kayıp durumda.

Tel Aviv, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlemler alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor. .




 

Güncellenme Tarihi : 6.8.2024 11:52

İLGİLİ HABERLER