Dünya
  • 24.9.2014 01:18

İsrail'de en popüler bebek ismi 'MUHAMMED' çıktı

İsrail Nüfus ve Göç Kurumu,  bu yıl İsrail'de doğmuş olanların en popüler 10 erkek ve kız adlarının bir listesini yayınladı.Listenin bir numarasında, "Muhammed" adı çıktı.
Ortaya çıkan bu durum paniğe neden oldu. Yetkililer apar topar bir karar alıp ülkede yaşayan arapların doğumlarını listeden çıkarttı. Skandal ortaya çıkınca da rezalet büyüdü.
İsrail'de 8 milyon 180 bin kişi yaşıyor. Bunların 6 milyonu Yahudi geri kalanı Araplardan oluşuyor.Son bir yılda 90.646 erkek ve 85.584 kız  olmak üzere İsrail'de 176.230 bebek doğdu.
Müslüman arapların çoğunulğu bebeklerine 'Muhammed' adını verdi. Yahudiler de farklı isimler verdi.
Müslümanların bebeklerine koyduğu, "Muhammed" isme İsrail'de en popüler bebek ismi olunca Yahudiler ve hükümet yetkilileri adeta çıldırdı.
Arap bebek isimleri apar topar listeden çıkartılıp Museviler listeye alındı. Bu değişiklik de istatistikçileri rahatsız etti.Bu kez Muhammed ismini listeden çıkartıp yeni bir liste yaptılar. Buna da Ömer ve Adem ismi girdi.Son yapılan açıklamada erkek isimleri olarak; Yosef, Daniel, Uri, Itai, Ömer, Adem, Noam, Ariel, Eitan, David. Kız isimleri olarak; Shira, Adele, Talya, Yael, Lian, Miriam, Maya ve Avigayil. Lian, Miriam ((Meryem) ve Maya Yahudiler ve Araplar ikisi tarafından kullanılmaktadır) açıklandı.
HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:35

İLGİLİ HABERLER