Gündem
  • 14.9.2020 11:22

İsrail'de Koronavirüs patladı!.. Yahudileri şok eden karar!..

Sağlık Bakanlığı'nın gün ortası güncellemesine göre, Pazar günü 3.182 yeni koronavirüs vakası rapor edildi ve salgının başlangıcından bu yana toplam vaka sayısı 156.823'e ulaştı.
Enfekte olanlardan 529 hastanın durumu ciddi, 135 hasta ventilatör kullanıyor. Ölü sayısı bir gecede 1.126'ya yükseldi.

Hükümet Pazar günü yedi saatten fazla süren hararetli tartışmaların ardından, Roş Aşana arifesinde İsrail'de üç haftalık bir tecrit süreci kararı aldı. Sokağa çıkma yasağı Cuma günü saat 14: 00'de başlayacak ve son olarak 9 Ekim'de Simchat Torah'da sona erecek.

Bir ülkeden flaş karar! 500 metreden fazla uzaklaşmak yok
Kilitlenme sırasında, özel eğitim ve risk altındaki gençlere yönelik programlar dışında okul sistemi kapalı kalacaktır. İnsanlar evlerinden 500 metreden fazla uzaklaşamayacaklar. Eğlence ve eğlence faaliyetleri sunan restoranlar, alışveriş merkezleri ve işletmeler kapatılacaktır.

İsrail yönetimi, yeni tip corona virüs vakalarındaki artış nedeniyle ülke genelinde yeniden karantina uygulanmasına karar verdi.Bakanlar Kurulunca alınan karar doğrultusunda, Kovid-19 salgınında ikinci dalganın etkisine giren ülkede 18 Eylül'de yerel saatle 14.00'te başlayacak karantina 3 hafta sürecek.

Benjamin Netanyahu oylamadan kısa bir süre sonra düzenlenen bir brifingde , "Hükümetin önümüzdeki iki gün içinde onaylayacağı ayrıntılı düzenlemeler var" dedi. "Bu adımların ağır bir bedel ödeyeceğini, bu bizim alıştığımız tatil olmadığını ve kesinlikle tüm aileyle kutlayamayacağımızı biliyorum."

İbrani takvimine göre 18 Eylül'de kutlanacak yılbaşına (Roş Aşana Bayramı) denk gelmesi dolayısıyla tartışmalara neden olan genel karantina kapsamında halkın evlerinden 500 metreden fazla uzaklaşması yasaklandı.

Bu işletmeler Mor Kurdele protokolünü takip ettiği sürece özel sektörün çalışmalarına devam etmesine izin verilecek. Kamu sektörü, Mart ve Nisan aylarında olduğu gibi sınırlı bir formatta faaliyet gösterecek.Havaalanı açık kalacaktır.

Son olarak, Yüksek Kutsal Gün duaları için özel bir taslak hazırlanacak.

Güncellenme Tarihi : 14.9.2020 11:54

İLGİLİ HABERLER