Gündem
  • 22.4.2024 21:16

İsrailli generalden Netanyahu'ya çağrı.. Savaşın sona erdiğini ilan et, zaten kaybettik

Eski İsrailli general, Netanyahu'ya savaşın sona erdiğini ilan etmesi çağrısında bulundu: Zaten kaybettiğimizi anlamalısınız

Emekli İsrailli general ve askeri uzman Yitzhak Brick, 21 Nisan 2024 Pazar günü İsrail gazetesi " Maariv "e son gelişmeleri yorumlayarak yaptığı açıklamada, İsrail'in savaşın sona erdiğini ilan etmesi ve kayıpları kabul etmesi gerektiğini söyledi .

İsrailli general, İran rejiminin geçen hafta İsrail'e doğrudan saldırmasının ardından niyetini yorumlayarak şunları söyledi: "İranlılar, İsrail'i yok etmek için değil, terörü dengelemek için nükleer silahlara yöneliyor."

Yitzhak Brik, Gazze'deki savaşla ilgili olarak da şunları ekledi : "İsrail, savaşın sonunu ilan etmeli. Biz zaten güçlerimizi Gazze'den çektik, onu tamamen yok etmenin bir yolu yok ve eğer bunu yapmazsanız Refah'a girmek de işe yaramaz. bunun farkına varırsak çoktan kaybetmiş oluruz.”

Ayrıca Benjamin Netanyahu'nun aşırılık yanlısı hükümet bakanlarının baskısına teslim olmasını eleştirdi ve şöyle dedi: "Hükümeti savaşı sona erdirmeyi tercih ettiğini hissettim. Netanyahu, Smotrich ve Ben Gvir'in baskısını besliyor ve gerçek şu ki, anladığında bile Felaket, o da onunla birlikte gidiyor."

Maariv gazetesi önceki bir makalesinde eski General Yitzhak Brik'in, İsrail'in daha önce tanık olmadığı bir savaşa doğru ilerlediğini ve bunun tüm bölgeyi kapsayan kapsamlı bir bölgesel savaş olabileceğini söylediğini aktarmıştı.

Brick ayrıca İsrail iç cephesinin topyekün bir savaşa tam olarak hazır olmadığını ve birçok cephede savaşmaya yetecek kadar kara gücüne sahip olmadığını söyledi.

Yitzhak Brick ve Netanyahu'nun kaosu

Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy'nin İsrail'i kuruluşundan bu yana en kötü kaosa götürdüğünü ve savaşı irrasyonel bir şekilde yürüttüklerini ve Tel Aviv'e tehlikeler ve felaket getirdiklerini söyledi.

Yitzhak Brick ayrıca şu anda yürütülmekte olan savaşın durdurulmaması halinde "Üçüncü Tapınağın" ("İsrail'in ölümü için İncil'de kullanılan bir ifade) yıkılmasına yol açacağını da doğruladı.

Brick, İsrail Kanal 12'ye verdiği röportajda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun her gün tekrarladığı gibi, "Hamas'ı tamamen yok etmenin hiçbir temeli olmayan boş bir slogan" olduğunu açıkladı.

Bu sloganın takip edilmesinin bir sonucu olarak, "İsrail artık mahkumları kaybetmeye, dünyayı kaybetmeye, ekonomiyi kaybetmeye ve aynı zamanda stratejik güvenliğini kaybetmeye doğru ilerliyor."

“Netanyahu, geleneksel meselelerle meşgul olmadığı ölçüde İsrail'in güvenliğinde esas meselenin İran nükleeri olduğunu yıllarca gördü ve İran nükleer tesisine yönelik saldırının eğitimine milyarlarca dolar harcandı. .”

Bu arada Brick, "siyasi ve askeri düzeylerin stratejik bir vizyona sahip olmadığını, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy'nin ise nominal sorumluluğu taşıdığını" belirtti. "Ordunun Refah'a bundan önce girmiş olması gerektiğine" inanıyordu, "şimdi oraya girmenin İsrail'in dünyayla ilişkisini sona erdireceğine" inanıyordu.

Güncellenme Tarihi : 22.4.2024 21:28

İLGİLİ HABERLER