Gündem
  • 25.1.2022 12:17

İstanbul'da flaş kısıtlama kararı!

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 13.00'a kadar İstanbul'da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyeceğini duyurdu. İBB Karla mücadelede sınıfta kalırken vatandaşın tepkisi yoğun oldu. İstanbul'da Valilik koordinasyonunda ilerleyen afet koordinasyonu, AK Partili belediyelerin seferberliği ve alınan kısıtlama kararları dahil işte karla mücadelede son durum.

Karla mücadelede İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada İstanbul genelindeki bir kısıtlama kararını duyurdu. Yerlikaya "Saygıdeğer İstanbullular, Alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; Bugün saat 13.00'e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da karla mücadele çalışmaları, İBB'ye olan tepki ve tüm son durum ve son dakika gelişmeleri...

13.00'A KADAR ÖZEL ARAÇLARA KISITLAMA

İstanbul'da Valilik kararıyla saat 13.00'a kadar özel araçların trafiğe çıkması yasaklandı. Kararı AKOM marifetiyle çalışmaları yütüren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya duyurdu

5 BİNDEN FAZLA VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3180 kişinin de otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirildiğini bildirdi. Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı:

"Kıymetli İstanbullular, saat 05.30 itibarıyla yolda mahsur kalan 5057 hemşerimizi tahliye ederken, 3180 hemşerimizi de otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdik. Olumsuz hava koşullarıyla mücadelemiz devam ediyor."

METRO VE TRAMVAY ANCAK ÇALIŞIR HALE GETİRİLEBİLDİ

Bakanlık sorumluluğundaki Marmaray sabaha kadar ücretsiz hizmet verirken İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam durdurulan Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay hattı seferleri yeniden başlatıldı. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'mızda seferlerimiz yapılmaya başlanmıştır." ifadesine yer verildi.

BAKAN SOYLU MAHSUR KALAN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yoğun kar yağışının yaşandığı İstanbul'un Bağcılar ilçesinde incelemelerde bulundu ve araçlarında mahsur kalanları ziyaret etti.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA BAKANLAR BÖLGEDE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine İstanbul'a gelen Bakan Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Yunus Sezer, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde kentteki kar yağışıyla ilgili gelişmelere ilişkin bir toplantı yaptı. Bakan Soylu, toplantının ardından incelemelerde bulunmak üzere Bağcılar'a geçti.

Güncellenme Tarihi : 25.1.2022 12:19

İLGİLİ HABERLER