Gündem
  • 25.1.2022 15:28

İstanbul'un kar çilesi dünya basınında! "Kan binlerce kişiyi mahvetti"

Yoğun kar yağışına teslim olan İstanbul'da hayat durma noktasına gelmiş durumda. Dün akşam saatlerinde etkisini artıran kar fırtınası nedeniyle binlerce insan yollarda mahsur kaldı. Çekilen çile ise dünya basının da dikkatinden kaçmadı. Pek çok yabancı haber sitesi insanların yaşadıkları zorluklara değindi.

Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un karla mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Özellikle dün akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.Pek çok insan yollarda mahsur kaldı. Yollarda mahsur kalanlar için çalışmalar başladı. Perşembe gününe kadar etkisini devam ettireceği düşünülen kar yağışının İstanbul'a etkileri dünya basınının da ilgisini çekti.

İngiliz gazetesi Daily Mail, "İstanbul'da kar yağışı nedeniyle binlerce kişi mahsur kaldı' başlığı ile son durum hakkında bilgi verdi. Haberde, şehirdeki kara yolları ve yolların durma noktasına geldiğinin altı çizildi.Ayrıca sürücülerin geceyi arabada geçirdiklerini ya da araçlarını terk ederek evlerine bir şekilde ulaşmaya çalıştıkları da haberde yer aldı.Gazete, mahsur kalan yolculardan birinin bir telefonda demeç verdiğini söyleyerek, "Hiçbir şey hareket etmiyor. Kar küreme makineleri bize bile ulaşmıyor" dediğini ifade etti.

Sürücülerin saattir yollarda mahsur kaldıkları ve isyanda oldukları ifade edilen haberde bazı sürücülerin ise yemekleri ve benzinleri olduğu için kendilerini şanslı saydığı söylendi.Hindistan merkezli NDTV ise 'Her Şey Donmuş' diyerek İstanbulluların çok zor saatler geçirdiğini ifade etti.Haberde nadir görülen bir kar fırtınası nedeniyle trafikte kargaşa yaşandığının altı çizildi.Guardian ise haberin başlığında Doğu Akdeniz'deki kar fırtınasına vurgu yaptı. Haberin açıklamasında ise kar fırtınasının şehri bir örtü gibi örttüğünü ve sürücülerin zor anlar yaşadığı söylendi.

Ayrıca haberde, Doğu Akdeniz'i vuran kar fırtınasının bölgede genel olarak etkili olduğundan da bahsedildi.Ürdün ve Filistin'deki haberlere odaklanan Roya News ise 'kar örtüsü' nedeniyle İstanbul'un zor zamanlar yaşadığından bahsetti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin önde gelen İngilizce sitesi Khalej Times da 'İstanbul'da kar yağışı nedeniyle binlerce kişi donma noktasının altında mahsur kaldı' başlığıyla çekilen çileyi anlattı.Times Now News da yüzlerce sürücünün mahsur kaldığını dile getirdi. Aynı zamanda benzer durumların Yunanistan'da yaşandığı bilgisine de haberde yer verdi.The West Australian ise yaşanan mücadeleyi 'İstanbul'da kar fırtınası binlerce kişiyi mahvetti' başlığıyla verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.1.2022 15:33

İLGİLİ HABERLER