Spor
  • 7.11.2017 00:08

İşte 8 maddede Fenerbahçe'nin çöküş nedeni

Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım ve Şener Özbayraklı'ya büyük tepki!

Fenerbahçe, Galatasaray beraberliğinin ardından Kayserispor ve Osmanlıspor mücadelelerinde de son dakikada yediği gollerle 2'şer puan bıraktı ve taraftarını adeta kahretti. Aykut Kocaman medyadaki tepkilerin büyük bölümünü üzerine çekerken bazı futbolcuların vasat performansları ise taraftarın gözünden kaçmıyor. İşte madde madde Fenerbahçe'nin düşüşündeki sebepler...

 
Galatasaray beraberliğinin ardından taraftarına umut aşılayan Fenerbahçe, Kayserispor ve Osmanlıspor maçlarında son saniyede gelen gollerle adeta büyük yıkım yaşadı, Aykut Kocaman hedefe konulan isim oldu. Ancak bu maçlarda kaybedilen puanların sebeplerine bakıldığında Kocaman'ın tek sorumlu olmadığı açıkça gözüküyor.
 
 

1) Türk oyuncular yabancılar kadar mücadele etmiyor

Giuliano, Janssen, Josef de Souza, Isla gibi oyuncular sahada adeta savaşıyor ancak Türklerden sadece Ozan Tufan ön plana çıkıyor. Şener ve Hasan Ali'nin performansları taraftarın büyük tepkisini çekiyor.

 

2) Hasan Ali'nin o faülü!

Türk oyunculardan en çok tepki çeken isim ise Hasan Ali Kaldırım. Tecrübeli oyuncunun Kayserispor maçında son daniyede Deniz Türüç'e yaptığı faul, takımın gol yemesinin başlıca sebebiydi. Deniz adeta faul yapılması için beklerken, Hasan Ali onu taç çizgisinin yanında hiçbir tehlike yokken formasından çekti ve Kaysersipor kazanılan serbest vuruşun ardından golü buldu.

3) Osmanlı, Fener'in sol kanadını kevgire çevirdi!

Osmanlıspor maçında ise 1-0'lık skor ev sahibi ekibi oyunda tuttu. Son 20 dakika Osmanlı, adeta hücuma geçti ve gol Fenerbahçe'nin sağ kanadından gelmesine karşın onun öncesinde sol kanattan adeta orta ve korner yağmuru yaşandı. Hasan Ali'nin kanadı kevgire dönerken, bu kanattan kullanılan bir kornerde de Numan Çürüksu'nun kafa vuruşu direkten döndü. Sonuç olarak gol adeta 'Geliyorum' dedi.

 

4) Şener'in kaval kemiğiyle top kontrolü!

Fenerbahçe'de Hasan Ali gibi bek oyuncusu olan ancak Isla'nın gelmesiyle ilk 11'i dürbünün tersiyle gören Şener Özbayraklı da en çok tepki çeken isimlerden. Fenerbahçe'de 3. sezonunu yaşayan Şener, Osmanlıspor maçında Isla'nın sakatlanmasıyla oyuna girdikten sonra çok vasat bir performans sergiledi. Osmanlıspor'un golünden önce tek top oynamak yerine kaval kemiğiyle kontrol etmeyi deneyen Şener, golün yenmesinde en büyük sorumluluk sahibiydi.

 
 

5) Mehmet Topal yokları oynuyor

Kayserispor maçında Ozan Tufan'ın yerine oyuna girdikten sonra gol pozisyonu yakalasa da iyi bir peformans sergileyemeyen Mehmet Topal da eski günlerini mumla aratıyor. Osmanlsıpor maçından önce 'Hastayım' diyen Topal, maç kadrosunda yer almamıştı.

 

6) Alper nerede!

İnişli çıkışlı performansıyla bir türlü Kocaman'ın kendisi hakkında net bir fikre sahip olamadığı Alper Potuk da hem Kayserispor hem de Osmanlıspor maçlarında saha içine bir türlü odaklanamadı. Yavaş çalım denemeleri, gereksiz ve sert fauller nedeniyle özellikle Osmanlıspor maçında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılabilirdi. Alper'in sürekli, hakemle itiraz için diyalog halinde olması da dikkat çekti.

 
 

7) Stoperlerin vay haline!

Yabancı oyunculardan en çok tepki çekenler ise Neustadter ve Neto. Sezon başı büyük ümitlerle takıma katılan Neto değişken bir performans sergilerken, Neustadter ise tam bir hayal kırıklığı oldu. Kajer'in ayrılmasının ardından ve Skrtel'in sakatlığı sonrası düzenli olarak 11'de şans bulan Rus stoper, kötü performansıyla saç baş yoldurdu. Her maç pzoisyon ve kademe hataları yapan Neustadter, Neto'nun da performansını düşürdü.

 

8) Aykut Kocaman'ın hataları

Kocaman'ın takım dizilişi de alınan kötü sonuçlarda tabii ki önemli etkenlerden bir tanesi...

 
 

a) Giuliano'yu nerede oynatıyor?

Yeni transferlerden Giuliano sene başından bu yana bir türlü gerçek mevkisini bulamadı. Sağ kanat, orta saha ve forvet arkası derken Brezilyalı oyuncu bir türlü sahaya yerleşemedi. Gol atmasına rağmen Osmanlıspor maçında ilk yarım saatin ardından maçta adeta yok oldu. Kayserispor maçında da hayalet gibiydi.

 
 

b) Valbuena neden oyundan çıkıyor, yanıtı yok!

Özellikle Kayserispor maçında Fransız yıldız oyundan çıktıktan sonra Fenerbahçe 3-1'den maçı verdi. Sumudica bile "O çıkmasaydı, 1 puan alamazdık" dedi. Valbuena'nın daha önce de oyundan alınması birçok otorite tarafından eleştiri konusu olmuştu. Kocaman ise konuyla ilgili hiçbir zaman net bir cevap vermedi.

 
 

c) Sürekli skoru koruma içgüdüsü ve yine ama yine savunma futbolu!

Kocaman Osmanlıspor maçı sonrası "tecrübeli savunmacılar 3-4 ayda bir yapacakları hataları her maç yapıyorlar" demişti ve defans oyuncularını eleştirmişti. Ancak takım da savunma ve skoru koruma futbolundan hiç taviz vermedi. Kayserispor maçında skor 3-1 olduğu sırada Mehmet Topal ve İsmail Köybaşı oyuna girdi, geriye çekilen Fenerbahçe 2 gol yedi. Osmanlıspor maçında da 1-0'ı korumak isteyen Sarı Lacivertliler 20 dakika kendi yarı alanından çıkamadı, ve direkler ve Volkan'ın kurtarışları derken kaçınılmaz son yaşandı ve Fenerbahçe yine savunma yaparken gol yedi. Ki bu yaşananlar Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'nin başında bulunduğu daha önceki dönemlerde de çok kez yaşanmıştı.

 

FANATİK

Güncellenme Tarihi : 7.11.2017 02:16

İLGİLİ HABERLER