Gündem
  • 5.3.2021 12:04

İşte düşen helikopterin ilk görüntüleri

Tatvan'da helikopterin düştüğü bölgede inceleme...

Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı bölgede kaza kırım ekipleri, inceleme başlattı.

Bingöl'den Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin dün kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Tatvan Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemleri tamamlanan 11 askerin naaşı, saat 02.00 sıralarında okunan duanın ardından ambulanslarla Elazığ'a gönderilirken, yaralı 2 askerin tedavisi ise devam ediyor.

AFAD, jandarma ve kaza kırım ekipleri, helikopterin düştüğü bölgede incelemelere başladı. Tatvan'a yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve kaza bölgesine yakın olan Çekmece köyüne gelen ekipler, buradan da Nemrut Dağı'nın eteklerindeki kaza bölgesine ulaştı. Kaza kırım ekiplerinin bölgedeki incelemeleri sürerken, jandarma ekipleri de Çekmece köyünde önlem alıp, kaza bölgesine gidişlere izin vermedi.

ŞİMDİYE KADAR 37 ŞEHİT

1996 yılından bu yana TSK envanterinde yer alan Cougar tipi helikopterlerin düşmesi sonucu bugüne kadar 37 asker şehit oldu. 31 Mayıs 2017’de Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Cougar, aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu askeri taşıyordu. Helikopter kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düştü. Kazada Tümgeneral Aydın’ın yanı sıra 2’si albay olmak üzere toplam 13 asker şehit oldu. Cougar tipi helikopter 4 Haziran 1997 yılında ise terör örgütü PKK’nın güdümlü füze ile gerçekleştirdiği saldırının hedefi oldu. Saldırıda 11 asker şehit düştü.

 

 

Güncellenme Tarihi : 5.3.2021 12:14

İLGİLİ HABERLER