Gündem
  • 16.1.2020 14:53

İşte İstanbul ve Ankara'da müşterilerine at ve eşek eti yediren restoran ve lokantalar

Millet domuz, at ve eşek eti yedirenler arasında Ankara ve İstanbul'un ünlü restoranları da bulunuyor...Tarım ve Orman Bakanlığının; taklit, tağşiş ya da ilaç etken madde bulunduran ürün listesindeki 3 Ankara restoranı dikkat çekti. Ala Lezzet Restoran, Hamamönü Bahçem Cafe ve Nar-ı Keyf Cafe adlı üç restoranın yemeklerinde eşek eti kullandığı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ifşa edildi.
Tarım bakanlığının açıkladığı listede İstanbul’un ünlü kebapçısı Buket İst Lahmacun da tağdiş et çıktı. Ankara'nın son dönemde popüler mekanlarından olan Nar-ı Keyf Cafe - Ankara - Tek tırnaklı eti , tanınmış büfelerden Hamamönü Bahçem Cafe - Ankara - Tek tırnaklı  yani Eşek eti çıktı.

Tağşiş listesindeki Nar-ı Cafe: Tarım Bakanlığı bizi mağdur etti

Ürünlerinde eşek eti çıkan firma kendini şöyle savundu;

"Biz 2016 yılı nisan ayında denetime tabi tutulduk. Sonrasında köfteye tavuk eti karıştırdığımız gerekçesiyle bize idari para cezası uygulandı. Ben 6 yıldır Hamamönü'nde esnaflık yapıyorum. Aldığımız kıymayı veya eti biz üretmiyoruz ki... Eti Kızılay'dan bir kasaptan alıyorduk. "

Nar-ı Keyf Cafe - Ankara ile ilgili görsel sonucu

Bakanlığın neden 18 ay sonra sonuçları kamuoyuna ilan ettiğini merak ettiğini belirten Kaman "Bakanlık sadece olumsuz sonuçları açıklıyor, üstelik 18 ay öncesine ait sonuçları ilan ediyor. Ama biz kasabımızı değiştirerek bu sorunu çözdük ve 2017 yılı denetiminden temiz çıktık. Bu ise ilan edilmiyor. Ramazan ayı öncesinde sadece olumsuz sonuçlar ilan edilerek firmalar zarara sokuluyor" dedi.

Ala Lezzet Restoran ankara ile ilgili görsel sonucu

Ala lezzet restoran

Hamamönü Bahçem Cafe ile ilgili görsel sonucu

Hamamöne bahçem kafe

Ata Döner - Ankara Tek tırnaklı eti (Eşek eti) ve kanatlı eti

İstanbul'un en uğrak merkezlerinden biri olan Mecidiyeköy'de oldukça müşterisi olan bir kebapçıda lahmacun harcında kanatlı eti tespit edildi. Bu durum sosyal medyada konuşulan konular arasında yer alırken hileli, talit ve tağşiş yapılan gıdaların da açıklanması ailelerin bilinçlenmesine neden oldu

Mecidiyeköy'deki Buket İst Lahmacun ile ilgili görsel sonucu

Buket İst Lahmacun

Deniz Börek Salonu - İstanbul - At eti

Gurme Gıda olarak bilinen merkezi Kocaeli'nde bulunan markanın sucuklarında, Fethiye'de Serkul 1 ve Serkul 2 restaurantlarında, Aydın'daki Karanfil Otel'de domuz eti; Esenler'deki Kurban Et Gıda isimli kasapta çiğ kıymada ve Serdivan Sakarya'daki Yüzet Et ürünleri mağazında at eti tespit edildi. İstanbul Şişli'ye bağlı Mecidiyeköy'deki Buket İst Lahmacun firmasında da lahmacun harcında kanatlı eti tespit edildi. Özellikle öğrencilerin uğrak yeri olan mekanda böyle bir olayın yaşanması orada lahmacun yiyenleri panikletti.

Güncellenme Tarihi : 16.1.2020 23:38

İLGİLİ HABERLER