Yaşam
  • 22.10.2004 00:07

İŞTE MAHKUMLARIN ÖDÜNÜ KOPARTAN PALA GARDİYAN!..

Emekli olduktan sonra Tarihi Sinop Cezaevi'nde turist rehberliğine başlayan, "Pala" lakaplı Akif Şahin, bıyıklarını olası kazalara karşı 100 milyar liraya sigortalattı.


26 yıl boyunca gardiyan olarak görev yaptıktan sonra, Tarihi Sinop Cezaevi'nin turizme açılmasının ardından bir zamanlar gardiyanlık yaptığı tarihi mekanda rehber olarak görev alan Akif Şahin, pala bıyıklarını kesmemek için gardiyanlıktan emekli olmuştu. Akif Şahin (54), şimdi de bıyıklarını garanti altına aldı. Bir sigorta şirketine giderek bıyıklarını 100 milyar liraya sigortalatan Akif Şahin, bıyıklarının geleceğinden artık emin. Emekli gardiyan bıyıklarının sigortası için yılda 120 milyon lira pirim ödeyecek.


Sigorta evraklarını Anadolu Sigorta Acentesi'ne giderek imzalayan Akif Şahin, gerekli bilgileri de acente yetkilisi Musa İstankol'dan aldı. Bıyıkları sigorta yetkilileri tarafından ölçülen Şahin'in bıyıklarının başına her hangi bir kaza gelmesi durumunda sigorta tazminat olarak kendisine 100 milyar lira ödeyecek.


Bıyıklarının hayatındaki en değerli şey olduğunu dile getiren Akif Şahin, "Artık geceleri rahat uyuyabilirim. Bıyığıma nazar değmesinden korkuyordum. Artık garantiye aldım. Zaten sağlam olan bıyıklarımın daha da sağlamlaştığını hissediyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:08

İLGİLİ HABERLER