Gündem
  • 21.10.2019 12:07

İşte Suriye'deki son durum: Teröristler nereye gidiyor?

Türkiye'nin ABD ile yapılan mutabakat sonrası Suriye'nin kuzeyinden oluşturmaya çalıştığı güvenli bölge ile ilgili askeri kaynaklar, merak edilen tüm sorulara yanıt verdi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, 23.000 feet yükseklikten teröristlerin ayakkabıları bile tespit edilebiliyor.

Açıklamada, Türkiye'nin terör örgütü ile örtülü bir anlaşması olduğu iddiaları tamamen gerçek dışı olduğu açıklandı. Terör örgütü ile hiçbir anlaşmaya girmediği duyuruldu. ABD ile koordineli çalışmanın sorunsuz şekilde devam ettiğine dikkat çekildi.

TERÖRİSTLER NEREYE GİDİYOR?

Askeri kaynaklardan verilen bilgilere göre bölgeyi terk eden teröristler bu 120 saatlik süreç içerisinde Suriye'nin Haseke şehrine doğru ilerliyor... Şu ana kadar bölgeden 125 araçlık konvoy çıkışı oldu. Tüm bölgede 10-15 bin silahlı terörist olduğu biliniyor. Harekatın ilerlemesi ile terör örgütünün sözde liderlerin bölgeyi anında terk ettiği ortaya çıktı.

650 DEAŞLI'YI SERBEST BIRAKTILAR

30000 tır silah yardımı yapıldığı teröristlere 30-35 bin kişilik silahlı gücü donatacak seviyede hafif ağır silah mühimmat olduğunu değerlendiriliyor. Terör örgütü YPG en az 650 DEAŞ'lıyı serbest bıraktı.

TESLİM OLAN TERÖRİST SAYISI

Operasyon başladığın günden bu yana teslim olan terörist sayısı 40'ı geçti. Yakalanan ve yaralananlar ile birlikte toplam sayı ise 90ı buluyor.

TÜRKİYE'NİN ÖNCELİĞİ

Mutabakata göre Türkiye'nin 440 kilometrelik alanda güvenli bölgeye oluşturmak olduğu açıklandı. Türkiye'nin sivilleri hedef aldığı iddiaları tamamen yalan çıktı. Yapılan açıklamaya göre; Sivil hedefler kesinlikle Ateş altına alınmıyor orada bir sivil dahi olsa ateş etki altına alınmıyor. Fakat sivil giyinen teröristler takip ediliyor. Türkiye, M4 kara yolunun güneyi kontrol edilecek şekilde düzen aldı.

SURİYE İLE GÖRÜŞME

Türkiye'nin Suriye Savunma Bakanlığı ile görüştüğü iddiaları ise yalanlandı.

Terör örgütü çok uzun tüneller kurdu Hudut hattı boyunca mevzi sistemleri yaptıkları tespit edildi. Mevziler Arasında 2 kilometre gibi olanlar var yer altından bağladıkları tüneller var Şehir içinde ise evden eve tüneller kurdukları açıklandı.

YARIN 22.00'DA SÜRE DOLUYOR

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; yarın saat 22 00 da iş biter bölgede terörist varsa etkisiz hale getirileceği açıklandı.

120 KM KONTROL ALTINDA

Yapılan açıklamada, şu an 120 kilometrelik alan tamamının TSK'nın kontrolü altında olduğu, tüm teröristlerin görüldüğü fakat verilen süre bitene kadar beklendiği vurgulandı.

KAYNAK: HABER7

Yedi Gündem

 

Güncellenme Tarihi : 21.10.2019 13:09

İLGİLİ HABERLER