Dünya
  • 12.12.2017 00:07

İsveç'te "yılın kahramanı" bir Türk kadını

İsveç'te ''Yol gösterici'' dalında "yılın kahramanı"  ödülüne 7 çocuk annesi 63 yaşındaki Fatma İpek Alcı layık görüldü.

Alcı, İsveç'in en önemli gazetelerinden Aftonbladet tarafından  düzenlenen ve kazananın halkın oylarıyla belirlendiği yarışmada en fazla oyu alan  aday oldu.

 Başkent Stockholm'de siyaset, sanat ve spor alanından seçkin  davetlilerin katıldığı "2017 İsveçli kahramanlar" ödül töreni düzenlendi.

Törene katılan İsveç Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Gustav  Fridolin ve İsveç Milli Takım Teknik Direktörü Janne Andersson, "yol gösterici"  dalında yılın kahramanı seçilen Fatma İpek Alcı'yı tebrik etti.

Konya'nın Kulu ilçesinden 30 sene önce İsveç'e geldiğini vurgulayan  Alcı, yaptığı açıklamada, ödül almaktan dolayı çok mutlu olduğunu  söyledi.

Fatma İpek Alcı ile ilgili görsel sonucu

Mahallenin güvenliğini sağlamak için dernek kurdu

Stockholm'ün Botyrka ilçesine bağlı Fittja Mahallesi'nde 2 sene önce  Türkiye'den gelen orta yaş üzerindeki kadınları toplayarak bir güvenlik derneği  kurduğunu anlatan Fatma İpek Alcı, "Derneğe üye 20'den fazla kadın cuma,  cumartesi Fittja Mahallesi'nde gece yürüyüşüne çıkarak, mahallenin güvenliğini  sağlamaya özen gösterdik. Geceleri mahallede olay çıkartan, dükkanların camını  kıran gençlere engel olduk. Türk kadınlarının evde oturmadığını ve sosyal hayata  olan katkılarını gözler önüne serdik. Bizim bu yaptığımız girişim, belediye ve  polis teşkilatında takdirle karşılandı. Onlar da bize her türlü desteği verdi.  Zaten ödül töreninde de sahneye diğer kadın arkadaşlarımı da çağırarak  onurlandırdılar. Böyle bir inisiyatiften dolayı göçmen kadınlara yol gösterici  olarak yılın kahramanı seçildim. Bu ödülü Türk kadınları adına aldım.'' dedi.

Fatma İpek Alcı ile ilgili görsel sonucu

ABD Başkanı Trump'ın ilk seçildiği dönemde, göçmenlerin olay  çıkartmasını kastederek, ''İsveç'te dün akşam neler oldu?'' sözüne karşılık İsveç  basının, ''Göçmen anneler İsveç'te güvenlik gezisi yapıyor'' şeklinde haberler  yaptığını aktaran Alcı, söz konusu haber ve fotoğrafların önemli bir gündem  oluşturduğunu ifade etti.

Fatma İpek Alcı ile ilgili görsel sonucu

Güncellenme Tarihi : 12.12.2017 01:41

İLGİLİ HABERLER