Ekonomi
  • 20.2.2021 12:27

İtalyan Mutfağının En Leziz Yemekleri

Türk mutfağı kadar İtalyan mutfağının da ünlü olduğunu bilmeyen yoktur. Hatta lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmış olan çok sayıda farklı yemek tarifleri bulunuyor. Peki, İtalyan mutfağının en çok tercih edilen lezzetlerinin neler olduğunu hiç merak ettiniz mi? İşte yanıtlar!

Fettuccine

İtalya dendiğinde ilk akla gelen makarna oluyor. İtalyan makarnası dendiğinde ise akla gelen ilk lezzet kuşkusuz fettuccinedir. Bu makarna krema ve mantar kullanılarak yapılıyor. Muhteşem bir lezzete sahip olması nedeniyle İtalyan restoranlarında en çok siparişi verilen yemek çeşitlerinden biri olma özelliğini çok uzun yıllardır koruyor. Makarnaya bakış açınızı değiştirecek olan bu yemeği mutlaka siz de deneyin.

Pizza

Haliyle listemizde pizza da mevcut. Çünkü İtalyan mutfağının lokomotif lezzetlerinden biri de pizzadır. Pizza hazırlamak aslında sandığınız kadar zor değil. Önemli olan hamurunu tutturmak ve tam ölçülü bu pizza hamuru için de rotanızı hemen Yemek.com adresine çevirin. Eğer bu sitede yer alan tarifi birebir uygularsanız muhteşem bir pizza hamuru elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Üzerine koyacağınız malzemeleri ise tamamen damak tadınıza göre karar verebilirsiniz.

Risotto

Bu yemeğin ünü de ülke sınırlarını çoktan aşmış durumda… Pirinç kullanılarak yapılıyor olsa da bildiğimiz pilav çeşitlerinden biri olmadığı aşikar. Çünkü bambaşka malzemeler ve bambaşka pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanıyor. Ortaya ise tadına doyum olmayan bir yemek çıkıyor. Risotto mutlaka tatmanız ve evde de denemeniz gereken İtalyan yemeklerinden biridir.

Lazanya

Balkabağından ıspanağa ya da farklı sebzelere kadar pek çok farklı malzeme ile yapılabilen lazanya, oldukça doyurucu bir yemektir. Özellikle çok sayıda farklı malzeme ile yapılan yemeklerden hoşlananlar için son derece ideal bir seçenek olan bu özel yemeği siz de hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan sadece doğru tarife ulaşmak! İşte bu durumda da devreye Yemek.com giriyor. Bu sitede tüm yemeklerin en doğru tarifleri yer aldığından lazanya tarifine de dakikalar içerisinde ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda İtalyan mutfağının en çok tercih edilen tatlı çeşitleri tariflerine de ulaşabilir, sevdiklerinize bu tatlıları yaparak onları bir hayli şaşırtabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 20.2.2021 12:27

İLGİLİ HABERLER