Gündem
  • 29.9.2020 18:00

Justinianus Köprüsü 1500 yıldır ayakta duruyor

Bizans İmparatorluğu döneminde İmparator Justinianus tarafından yaptırılan ve Ayasofya Camii ile eşdeğer sayılan ve bin 500 yıldır ayakta kalmayı başaran Justinianus Köprüsü civarında devam eden kazı çalışmalarında bulunan yapılar daha da belirgin bir hal almaya başladı.

 Köprü alanında gerçekleşen restorasyon hakkında değerlendirmelerde bulunan Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Serkan Yazıcı, “Justinianus Köprüsü, Roma zamanından beri ayakta duran dünyada en önemli eserler arasında“ dedi.

Serdivan ilçesi Beşköprü mevki'inde bulunan Justinianus Köprüsü, Bizans İmparatorluğu döneminin Anadolu'daki en görkemli eserlerinden biri olarak biliniyor. İmparator Justinianus tarafından yaptırılan ve bin 500 yıldır ayakta kalmayı başaran köprü, Ayasofya Camii ile yaşıt. 375 metre uzunluğunda, 12 kemerli olan köprü UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girmeyi başardı. Köprünün UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edilebilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve 29 milyon TL'ye mal olacak restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 29.9.2020 18:01

İLGİLİ HABERLER