Medya
  • 23.9.2021 23:59

Kafaya bak!.. Nagehan Alçı ta afganistan'a gidip Taliban'a Atatürk'ü sordu

Bizim şartlanmış kafalı gazetecilere bir örnek daha..
Nagehan Alçı, ta Afaganistan'a gidip Taliban'a Atatürk'ü sordu... Sanki Taliban Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bir cemaatmiş gibi..
Başka bir ülkeye gidip o ülkenin yönetimine gelenlere kendi ülkesinin geçmiş liderini sormak Türkiye'deki laiklerden başka kimsenin yaptığı veya yapacağı bir iş değil.
Hiçbir Amerikalı bugüne kadar Taliban'a gidip "Amerika'yı kuran  George Washington veya Abraham Lincoln hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye bir sual sormadığı gibi böyle bir soru sormak akıllarının ucundan bile geçmemiştir.
Lakin bizim laik gazeteciler, Atatürk'ü bütün dünyanın lideri sandıkları için hangi ülkeye giderlerse gitsinler mutlaka bir Atatürk sorusu patlatırlar.
Nagehan Alçı da bunlardan birisi olduğunu gösterdi.
İşte o röportajı..

DEAŞ Afganistan’da ABD’nin çıkardığı bir projeydi ve son zamanlarda artık hiç onları duymuyorsunuz. Biz mücahitler olarak onları tamamen yok ettik. Rahatlıkla söyleyebilirim ki o proje Afganistan’da bitti. (Bu röportaj yapıldığında DEAŞ henüz Kabil ve Celalabad’daki saldırılarını gerçekleştirmemişti. Ama gerçekleştirmiş olsa da büyük ihtimalle ABD’yi işaret ederdi el Eyyubi, genelde öyle yapıyorlar-na)

Bize kimse başkaldıramaz. Biz 20 yıldır burada mücadele veriyoruz. Hiçbir El Kaide grubu şurada burada demeyin. Önceki devlet zamanında vardı ama artık onlar çekildiler. Komşularımıza da şunu söyleyebiliriz: DEAŞ ve El Kaide konusunda rahat olsunlar, artık Emareti İslami olarak emniyeti biz sağlıyoruz. Ticari olarak sınırlarımız açık, gelebilirler ticaret yapabilirler. Biz komşu ülkelere müdahale etmiyoruz ve etmeyeceğimize de söz veriyoruz. Onların da bize zarar verecek bir müdahalesi olmasın istiyoruz.

"11 Eylül saldırısının bizimle hiç alakası yoktu"

11 Eylül saldırısının bizimle hiç alakası yoktu. Onlar bu uçaklı eylemden tamamen kendileri sorumlu. Buradan bir telefon konuşması yapılmış söylentisi ile bahane yaratıp gelip yerleştiler. Yaptıkları Afganistan’da asla unutulmayacak. Afganistan’da El Kaide bundan sonra asla olmayacak. Biz mücahitler olarak 20 yıldır mücadele ediyoruz, bizim için mevki makam para hiç önemli değil. Önceki devlette dolarla maaşları, burada gördüğünüz gibi köşkleri vardı ama halka bakarsanız ayakkabısı ve yemeği yoktu. Biz işte o halkın yanındayız.

-Röportaj başlamadan yaptığımız sohbette kardeşinizin Türkiye’de olduğunu söylemiştiniz. Türkiye’de nerede ve burada ne yapıyor?

Güzel bir soru ama müsaade ederseniz ben buna yanıt vermeyeyim.

"Biz Türkiye’yi kanımızdan, canımızdan görüyoruz"

-Türkiye’ye ne söylemek istersiniz? Türkiye-Afganistan ilişkilerini nasıl görüyorsunuz?

Biz öncelikle Türk olduğumuz için, Ne Mutlu Türküm diyene diyorum. Türkiye’nin Afganistan’ın yanında olmasını istiyoruz. Afganistan halkı çok eziyet çekti, çok şehit verdi, yıprandı. Her mezarlıkta şehit her evde yetim çocuk var. Ekonomik sıkıntımız da çok. Her yerde bombalı saldırılar yaptılar. Tek umudumuz Türkiye’nin Afganistan’ın yanında olması. Özellikle Türklerin yaşadığı kuzey bölgelerine önem vermesini istiyoruz. İki ülke arasını bozmak isteyenler var. Onların sözleri dikkate alınmamalı. Türkiye’den Afganistan’a dostluk bekliyoruz. Diplomasi olarak yakın olmasını, Emareti İslami’yi desteklemesini istiyoruz. Biz Türkiye’yi kanımızdan, canımızdan görüyoruz.

“Atatürk hakkında fazla bilgim yok ama öğreneceğim”

-Biraz önce zikrettiğiniz "Ne mutlu Türk’üm diyene" modern ve laik Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüdür. Nasıl bakıyorsunuz Atatürk’e?

Atatürk mevzusunda fazla bir bilgim yok ama inşallah gelecekte onun hakkında da okuyup öğreneceğim. Emareti İslami içinde Türklerin sayısı hiç az değil. Yaklaşık 31 ila 33 bin Türk asker var.*

Güncellenme Tarihi : 24.9.2021 00:15

İLGİLİ HABERLER