Gündem
  • 23.7.2024 09:57

Kamara Harris adaylık için bir günde yeterli delege desteğini sağladı

Harris, kampanyasının ilk tam gününde adaylığı kazanmak için yeterli delege desteğini topladı…


Potansiyel rakipler, milletvekilleri, valiler ve etkili işçi ve savunuculuk grupları Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in arkasında saf tuttuktan sonra , pazartesi akşamı eyalet delegasyonlarından gelen bir destek dalgası, onu Demokrat adaylığını güvence altına almak için gereken eşiğin üzerine çıkardı .

CNN'in delege tahminine göre, adaylığı ilk turda kazanmak için gereken 1.976 delegenin çok ötesinde bir destek gördü. Bu an, kampanyasının ilk tam gününde geldi.

Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekildiğini duyurmasının ve başkan yardımcısını desteklemesinin ardından ortaya güvenilir bir rakip çıkmadığı için, 2024 Demokrat adaylığıyla ilgili en büyük sorunun Harris'in başkan yardımcısı olarak kimi seçeceği olduğu zaten açıktı.

Salı günü Milwaukee'de bir kampanya etkinliği düzenleyecek olan Harris, pazartesi akşamı Delaware'deki kampanya merkezini ziyaretinde yaptığı heyecan verici konuşmayla partinin bayraktar rolünü üstlendiğini belirtti.

Başkan yardımcısı, Biden liderliğindeki kampanyada çalışan personele görevde kalacaklarını ve kampanya başkanı Jen O'Malley Dillon ile kampanya yöneticisi Julie Chávez Rodríguez'in dümende kalmaya devam edeceklerini bildirdi.

Ve Donald Trump'a karşı davasını, eski başkanın bir dizi skandalını ve hukuki sıkıntısını hatırlatarak ortaya koydu.

Bölge savcısı ve Kaliforniya başsavcısı olarak görev yaptığı döneme işaret ederek, "her türden faili üstlendiğini" söyledi.

Harris, "Kadınlara kötü davranan avcılar, tüketicileri dolandıran dolandırıcılar, kendi oyunlarının kurallarını çiğneyen hilekarlar," dedi. "Bu yüzden beni dinleyin, Donald Trump'ın tipini tanıyorum."

Harris, aday olarak ilk gününde 81 milyon dolar topladı, kampanya Pazartesi günü duyurdu ve bunun herhangi bir aday tarafından 24 saatte toplanan en büyük bağış olduğunu söyledi. Bu büyük miktar, tabandaki Demokrat 2024 biletinde bir sarsıntıya yönelik coşkuyu vurguladı. Kampanyaya göre, 880.000'den fazla "taban destekçisi" bağışta bulundu ve bunların %60'ı 2024 döngüsünün ilk bağışlarını yaptı.

Demokrat bağış işleme sitesi ActBlue, bunu "2024 döngüsünün en büyük bağış toplama günü" olarak adlandırdı. Demokrat süper PAC Future Forward, Biden kararını açıkladıktan sonraki 24 saat içinde bağışçılardan 150 milyon dolarlık taahhüt aldı, grubun kıdemli bir yardımcısı söyledi. Yardımcı, taahhütlerin ya taahhütte bulunmayan, emin olmayan ya da daha önce duraksamış bağışçılardan geldiğini ekledi.

Kazanılması gereken Ortabatı eyaletlerinin dört valisi — Michigan'dan Gretchen Whitmer, Minnesota'dan Tim Walz, Wisconsin'den Tony Evers ve Illinois'den JB Pritzker — Harris'i destekledi. Kentucky'den Andy Beshear, Kuzey Carolina'dan Roy Cooper, Kaliforniya'dan Gavin Newsom ve Pensilvanya'dan Josh Shapiro'nun desteklerine katıldılar. Bu valilerin çoğu partinin başkan yardımcısı adaylığı için değerlendirilebilir.

Bu arada, Harris'in adaylığı için Pazar öğleden sonra başlayan destek çığı Capitol Hill'de hız kazandı. Harris, 40'tan fazla Demokrat senatörün ve yaklaşık 100 Temsilciler Meclisi üyesinin desteğine sahip - bu sayılar Pazartesi sabahı boyunca hızla arttı. Önemli bir destek, Pazartesi öğleden sonra yaptığı açıklamada "Kamala Harris'in Başkanlık için coşkulu desteğinin resmi, kişisel ve politik olduğunu" söyleyen eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'den geldi.

Karara aşina birden fazla kaynağa göre, her iki meclisteki en üst düzey Demokratlar olan Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, yakında Harris'i destekleyecek. Massachusetts Temsilcisi Katherine Clark ve Kaliforniya Temsilcisi Pete Aguilar, Temsilciler Meclisi'nin ikinci ve üçüncü sıradaki Demokratları, Pazartesi sabahı Harris'i desteklediler.

Ayrıca Kongre Siyah Topluluğu, Kongre Hispanik Topluluğu ve Kongre İlerici Topluluğu'nun siyasi kollarının yanı sıra iki önemli işçi sendikası olan Hizmet Edenler Uluslararası Sendikası ve Amerikan Öğretmenler Federasyonu'nun da desteğine sahiptir.

Başkan yardımcısına destek, partinin ideolojik yelpazesinden geldi; bu sonbaharda oy pusulasında yer alan en tehlike altındaki Demokrat adaylardan biri olan Ohio Senatörü Sherrod Brown gibi ılımlı popülistlerden, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve New York Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez gibi ilericilere kadar.

Demokrat valiler, senatörler, kabine yetkilileri ve eyalet delegasyonlarından Harris'e yapılan saat başı onaylar, sürece aşina iki kişinin CNN'e söylediğine göre Çarşamba günü delegelerin çoğunluğuna ulaşma umuduyla tasarlanmış bir şekilde gerçekleşti. Harris Pazartesi günü bu zaman çizelgesini geçti.

Bu çaba üzerinde çalışan kıdemli bir Demokrat yardımcı, "Bu koordineli bir davul ritmi," dedi. "Demokratların duyduğu ses, partinin başkan yardımcısı etrafında birleşmesidir."

Bağlayıcı olmayan delege onayları gelmeye devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 23.7.2024 10:14

İLGİLİ HABERLER