Gündem
  • 3.5.2015 16:59

Kapıkule’de rüşvet operasyonu kuyruğu uzadıkça uzuyor

Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda önceki gün düzenlenen rüşvet operasyonunda 35 gümrük çalışanının gözaltına alınmasının ardından, personelin azalması nedeniyle Kapıkule’de TIR kuyruğu uzadıkça uzuyor.

Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda gümrük personeline düzenlenen operasyon sonucu Kapıkule Sınır Kapısından çıkamayan TIR’lar, Edirne’de 20 kilometre kuyruk oluşturdu. Komşu ülkede önceki gün gümrük personellerine yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda personelin görevden alındığı ve 35 personelin de gözaltına alındığı belirtilmişti.

Kapıkule Sınır Kapısı karşısında bulunan Kapitan Andreevo’da personel sayısının azalması, kalanların endişe içerisinde çalışması giriş çıkışları adeta durdurdu. Türkiye’den yurt dışına çıkış yapmak isteyen yüzlerce TIR, alımların yavaşlaması ve yeni araçların eklenmesiyle birlikte 20 kilometre kuyruk oluşturdu. Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki yetkililer Türk tarafında her hangi bir sorun bulunmadığını, kuyruğun Bulgaristan tarafında alımları gerçekleştiren görevli personelden 35'inin rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınmasından kaynaklandığını belirtti. Yetkililer Bulgaristan tarafından Türkiye’ye giriş yapmak isteyen TIR’ların da uzun kuyruklar oluşturduğu bilgisini verdi.

Öte yandan Kapıkule Sınır Kapısına giden uluslararası yolda TIR kuyruğu 20 kilometreyi bulurken, benzer bir manzara da Hamzabeyli Sınır Kapısında yaşanıyor. Hamzabeyli Sınır Kapısında da 12 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Bulgar gümrüğünde operasyonun ardından geçişlerde yaşanan sıkıntı sürücüler için çileye dönüştü. Normal zamanlarda birkaç saat içerisinde gümrükten çıkış yapabilen TIR sürücüleri, yaklaşık 3 gündür kuyrukta beklediklerini kaydetti. 

KORAY USTABAŞI

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:40

İLGİLİ HABERLER