Ekonomi
  • 13.10.2020 00:16

Karadeniz'de Türkiye'yi kurtaracak iki katman delindi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Karadeniz'de bulduğumuz doğalgaz rezervinin altındaki iki katmanın da delindiğini duyurdu..

Oruç Reis ve Doğu Akdeniz'deki çalışmalar

Bakan Dönmez, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'yle Türkiye'nin kendi kıta sahanlığında çalıştığını vurgulayarak "Oruç Reis bakım ikmal ve bir sonraki göreve hazırlık kapsamında Antalya'daydı. Şu anda Doğu Akdeniz'deki programına kaldığı yerden devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Çalışmaların uluslararası hukuka uygun devam ettiğine dikkati çeken Dönmez, "Kendi yetki alanımızdaki sahalarda kimsenin gözü ve sözü olmasın. Diyalog süreci de başlamıştı. Devam edecek. 22 Ekim'den sonra iş planı kapsamında Doğu Akdeniz'de devam etmeyi planlıyoruz. Diplomaside bir sekteye uğrama söz konusu değil. Biz masadayız, karşı taraf olur mu olmaz mı bilemiyorum. Geçmişte Yunan tarafı, masaya gelmeyen taraf olarak tescil edilmişti" diye konuştu.

Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz keşfine ilişkin ise "İki katmanda çalışmaları tamamlamıştık. 'Varsa açıklarız' demiştik şu an sondaj bitti. Test, analiz ve mühendislik çalışmaları devam ediyor" dedi.

Dönmez, ''Ağustos ayında Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bir keşif vardı. O dönemde biz iki katmanda çalışmalarımızı yaptığımızı söylemiştik. İnşallah önümüzdeki günlerde bir keşif yakalanır ve tespit yapılırsa Cumhurbaşkanımızla birlikte paylaşacağız'' açıklamasında bulundu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.10.2020 00:17

İLGİLİ HABERLER