Asayiş
  • 24.1.2021 11:29

Karı-kocayı sokakta katleden komşu yasak aşk dedi ama

Konya'da, market dönüşü evlerinin önünde komşusu Özkan Can'ın silahlı saldırısı sonucu, boşanıp birlikte yaşamaya başladığı Gonca Pekşen (39) ile yaşamını yitiren Abdullah Koçak'ın kardeşi Aziz Koçak, ağabeyinin 'yasak aşk' cinayetine kurban gitmediğini söyledi. Olay günü pencereden bakıp, anne ve babasının cansız bedenlerini gören yeğeni 11 yaşındaki İsmail Mete Koçak'ın da çiftin öldüğünden haberinin olmadığını belirten Koçak, ''Kardeşim Abdullah, zanlı Özkan Can'ın eşi Nadire T. 'nin şantajlarına maruz kaldı. Bununla ilgili de hala süren davalar var. Nadire T., yengemin çocukluk arkadaşıydı ve aralarında hep bir geçimsizlik, çekememezlik vardı. Olay namus cinayeti değildir. Yeğenimiz, hem öksüz hem de yetim kaldı. O hala anne- babasını yaralı sanıyor" dedi.

Geçtiğimiz perşembe günü Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi, Mehtap Caddesi'nde meydana gelen olayda bir firmada aşçılık yapan Gonca Pekşen ile boşandıktan sonra çocuğunu görmeye gelen eski eşi Abdullah Koçak, marketten döndükleri sırada, evlerinin önünde komşuları uzman çavuşluğu bırakan Özkan Can tarafından tabancayla ateş edilerek öldürüldü. 

15 KURŞUN

Özkan Can tarafından tabancayla öldürülen çiftin Konya Şehir Hastanesi'nde yapılan otopsilerinde, Abdullah Koçak'ın vücudundan 10, Gonca Pekşen'in vücudundan da 5 kurşun çıkarıldığı öğrenildi. Abdullah Koçak Çatalhöyük Mezarlığı, Gonca Pekşen ise Musalla Mezarlığı'nda defnedildi.

'EŞİME HAKARET ETTİKLERİNDE DAYANAMADIM, ATEŞ ETTİM'

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Özkan Can ifadesinde, 1 yıl önce eşi Nadire T. ile ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Abdullah Koçak’ın, kendisine eşinin uygunsuz fotoğraflarını göndermesiyle boşandıklarını ve daha sonra diğer çift gibi yeniden bir araya geldiklerini söylediği öğrenildi. Özkan Can, ifadesinde, ''Eşimle dışarı çıkıyorduk. Husumetli karşı komşularımızla karşılaştık. Bu sırada Gonca Pekşen, bana ve eşime hakaretlerde bulundu. Eşi Abdullah da onu onaylayan cümleler kurdu. Eşime hakaretler ettiklerinde dayanamadım, ruhsatlı tabancamla ateş ettim" dedi.


Özkan Can, geçen cuma günü sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 24.1.2021 11:30

İLGİLİ HABERLER