Gündem
  • 6.5.2024 09:45

Kassam İsrail askerlerinin toplanma yerini roketle vurdu.. 3 asker öldü 14'ü ağır yaralandı

Refah'tan Kerem Şalom geçişine on roket ve havan topu atıldı, 3 israil askeri öldü, 14'ü ağır yaralandı..
Bu saldırıdan Birkaç dakika önce Lübnan'dan otuza yakın roket atılmıştı. 65 yaşındaki adam ise hafif yaralandı.

IDF: Three Soldiers Killed, Nine Wounded in Mortar Barrage From Rafah on  Israel-Gaza Crossing - Israel News - Haaretz.com

Hamas'ın roket saldırısında üç İsrail askeri öldürüldü, Kerem Şalom kapısı kapatıldı

İsrail, Hamas'ın Gazze Şeridi’nden gerçekleştirdiği roket saldırısının ardından Kerem Şalom sınır kapısını kapattığını açıkladı. Saldırıda üç İsrail askeri öldürüldü. Kerem Şalom geçidi Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için kullanılan az sayıdaki güzergahtan biri.

Üç IDF askeri Kerem Şalom'a saldırıda öldü

Gazze sınır kapısı yakınındaki roket saldırısında 3'ü ağır 14 kişi yaralandı

Refah'tan Kerem Şalom geçişine on roket ve havan topu atıldı,14 kişi yaralandı. Birkaç dakika önce Lübnan'dan otuza yakın roket atılmıştı. 65 yaşındaki adam ise hafif yaralandı.

Refah'tan Kerem Şalom sınır kapısı bölgesine bu öğleden sonra (Pazar) atılan havan ve roketler sonucu en az 14 kişi yaralandı. Refah bölgesinden on fırlatma yapıldı.

IDF, roketlerin Refah'taki sivil barınakların yaklaşık 350 metre uzağına atıldığını belirtti.

Yaralılar Be'er Sheva'daki Soroka Tıp Merkezine tahliye edildi. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır.

Eşkol Bölge Konseyi'nde ise askeri tesisin yakınındaki açık alanda çok sayıda roketin patladığı ve can kayıplarının olduğu bildirildi. "Yaralılar belediye sakinleri değil ve iyileşmeleri için dua ediyoruz" denildi.

IDF belirtti. "Kerem Şalom bölgesinde çalan sirenlerin ardından Refah Kapısı'na bitişik bölgeden Kerem Şalom bölgesine doğru yaklaşık 10 mermi fırlatıldığı tespit edildi. Kerem Şalom Kapısı şu anda insani yardım tırlarının geçişine kapalı. "

Kerem Şalom Kapısı'na düzenlenen saldırının sorumluluğunu Hamas terör örgütü üstlendi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı X hakkında şunları yazdı: "IDF, Kerem Şalom geçiş noktası aracılığıyla Gazze halkına insani yardım ulaştırırken, teröristler de aynı bölgeye roket atıyor."

Bakanlık, "İsrail hayat kurtaran yardım sağlama kararlılığını sürdürürken, Hamas hayatları yok etme kararlılığını sürdürüyor" dedi.

Sadece birkaç dakika önce Lübnan'dan Kiryat Shmona ve çevresine doğru yaklaşık otuz roketten oluşan ağır bir baraj ateşlendi. Kiryat Shmona'da bir roket bir binaya ve bir araca çarparak bölgede hasara yol açtı.

Magen David Adom (MDA) sağlık görevlileri ve sağlık görevlileri, şarapnelin çarptığı 65 yaşındaki hafif ve bilinci yerinde bir adama yerinde tıbbi tedavi sağladı. Ayrıca bir MDA yoğun bakım ünitesi de şarapnel nedeniyle hasar gördü.

Polis, Kiryat Shmona şehri çevresindeki çok sayıda düşme alanıyla ilgileniyor. Bomba imha uzmanlarının da aralarında bulunduğu Kuzey bölge güçleri, halka yönelik daha fazla riski ortadan kaldırmak için artık roketlerin düştüğü yerleri izole ediyor ve ilave roket kalıntılarını tarıyor.

İsrail Silahlı Kuvvetleri, Pazar günü Gazze sınırındaki Kerem Şalom'a düzenlenen havan bombardımanı sonucu üç askerin öldürüldüğünü kamuoyuna açıkladı.

Aziz Çavuş. Ruben Marc Mordechai Assouline, 19 yaşında, Raanana'dan.

Aziz Çavuş. Ido Testa, 19 yaşında, Kudüs'ten.

Aziz Çavuş. Tal Shavit, 21 yaşında, Kfar Hagiladi'den.

Güncellenme Tarihi : 6.5.2024 09:57

İLGİLİ HABERLER