Dünya
  • 10.5.2024 11:09

Kassam İsrail'in mühendis askerlerini vurdu

Direniş, işgalcilere yeni ölümler yaşattı. 
Refah'ta bir mühendislik gücünü hedef alan direniş, evlerde mahsur kalan askerlere de saldırı düzenledi.

Filistin direnişi, Refah'ta (Şerid'in güneyinde) Gazze şehrinin bir mahallesi olan Şeyh Ajlin bölgesinde işgal askerlerinin üyelerini hedef alarak diğerlerine saldırı başlatarak işgalci İsrail güçleriyle çatışmaya devam etti. 

Hamas hareketinin askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları Perşembe günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinde bir İsrail mühendislik gücünü hedef aldığını duyurdu.

Açıklamaya göre Tugaylar şunları söyledi: "El Kassam Mücahidleri, Refah'ta 3 araç, bir kazıcı ve bir dizi askerden oluşan Siyonist mühendislik gücündeki bubi tuzaklı bir tüneli patlatmayı başardılar ve onları doğuda ölü ve yaralı bıraktılar.

“Ordunuzun prestijini yok edeceğiz.”

Perşembe günü yapılan başka bir açıklamada El Kassam Tugayları, savaşı sürdürmeye hazır olduğunu gösteren bir video klip yayınladı.

"Ordunuzun prestijini yok edeceğiz" başlıklı videoda, El Kassam savaşçılarının fırlatma hazırlıkları sırasında izleme operasyonları yürüttüğü ve roket bataryaları ve havan mermileri yüklediği görülüyor.

Video, Hamas'ın İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerinde verdiği yenilgiden daha az olmamak üzere İsraillilere bir yenilgi yaşatacağını vurgulayarak piknik olmayacağını söylediği Refah kentindeki İsrail gerilimiyle birlikte geldi.

"Şimdi terket"

Perşembe günü Kudüs Tugayları, Gazze şehrinin güneybatısındaki Şeyh Ajlin bölgesindeki Filistinlilerin evlerinde konuşlanmış işgal güçlerini hedef alan bir video klip de yayınladı.

Klipte Al-Saraya savaşçılarının, işgal askerlerinin evlerin içindeki gözlemleri ve üzerlerine havan topları atmaya başlamadan önce barikatlandıkları mevziler görülüyor.

Savaşçılardan biri işgal güçlerine, direnişçilerin Gazze Şeridi'nde yorulmak için yerlerini izlemeye ve odaklanmış bir şekilde hedef almaya devam etmeye hazır olduklarını belirten bir mesaj göndererek, onları Şeridi ölü bırakmadan ayrılmaya çağırdı. .

Savaşçılar, işgal mevzilerine farklı kalibrelerde ağır ve hafif havan topları atarken, işgal ordusunun askeri ambulansları yaralıları tahliye etmek için bölgeye gelmeden önce, bölge genelinde ölü ve yaralıların olduğu görüntülerde görüldü.

Çarşamba günü işgal ordusu, Gazze Şeridi'nde, özellikle de Filistin direnişinin ağır bombardımanına maruz kalan Netzarim bölgesinde çok sayıda askerinin yaralandığını ve bölgede konuşlu güçlerin yıprandığını itiraf etti.

İşgalde ölenlerin sayısı

Perşembe günü İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze'deki savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 711 güvenlik personelinin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlangıcından bu yana 637'si İsrail askeri, 68'i polis ve 6'sı Genel Güvenlik Ajansı (Shin Bet) üyesi olmak üzere 711 İsrailli güvenlik personelinin öldürüldüğü belirtildi.

Bu veriler, Perşembe günü web sitesinde savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 615 askerin öldürüldüğünü belirten İsrail ordusunun verilerinden farklı.

İsrail Savunma Bakanlığı, bildirdiği rakamlar ile İsrail ordusunun internet sitesinde yayınladığı rakamlar arasındaki farkın nedenini açıklamadı.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'de başlattığı savaş, çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan kitlesel yıkım ve kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına, yaklaşık 10.000 Filistinlinin de kaybolmasına neden oldu.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin çatışmaları derhal durdurma kararı almasına ve Uluslararası Adalet Divanı'nın “soykırım” eylemlerini önlemek ve Gazze'deki insani durumu iyileştirmek için acil önlemler talep etmesine rağmen savaşı sürdürüyor.


 

Güncellenme Tarihi : 10.5.2024 11:30

İLGİLİ HABERLER