Gündem
  • 16.8.2024 13:03

Kassam mücahidi İsrailli esiri bakın ne için öldürmüş

"Ebu Ubeyde" Gazze'de İsrailli bir mahkumun öldürülmesinin ayrıntılarını ortaya koyuyor. El Kassam cesedinin fotoğrafını yayınlayarak işgale mesaj veriyor


15 Ağustos 2024 Perşembe günü El Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'de bir İsrailli tutuklunun öldürüldüğü ve iki kadın tutuklunun da ağır yaralandığı olayla ilgili yeni ayrıntıları açıkladı.
El Kassam bugün de öldürülen İsrailli mahkumun cesedinin bir fotoğrafını yayınladı.

"Ebu Ubaida", "Telegram" uygulamasındaki kanalında paylaştığı gönderide, "Düşman bir esirin gardiyanları tarafından öldürülmesini araştırdıktan sonra, gardiyan olarak görevlendirilen aceminin öfkeyle hareket ettiği ortaya çıktı" dedi. 
iki çocuğunun düşman katliamlarından birinde şehit olduğu haberini aldıktan sonra misilleme niteliğinde ve talimatlara aykırı bir şekilde esir işgalcişi katletmiş” dedi.

Olayın, mahkumlarla ilişkilerde ahlakımızı ve dinimizin öğretilerini yansıtmadığını teyit ediyoruz. Biz İsrail gibi esirlere işkence etmeyiz ve öldürmeyiz. Dinimiz bunu yasaklamıştır.Bu münferit bir olaydır.

 ve olayın şu ana kadar iki vakada tekrarlanmasının ardından talimatları daha da sıkılaştıracağız." Şöyle devam etti: "Tüm insani ve insani etkileşim kurallarının ihlali ve halkımıza karşı uyguladığı acımasız soykırım sonucunda, esirlerinin maruz kaldığı tüm acı ve tehlikelerden tamamen düşmanı sorumlu tutuyoruz."

Bunun üzerine İzzeddin El Kassam Tugayları da olayda öldürülen mahkumun fotoğrafını yayınlayarak işgale şu mesajı gönderdi: "Vahşetiniz mahkumlarınız için yakın bir tehlike haline geldi."

Ebu Ubeyde "detayları öğrenmek için bir komite oluşturulduğunu ve bunların daha sonra açıklanacağını" belirtirken, bu açıklama, İsrail'in   Gazze Şeridi'nde 10 gün içinde yerinden edilmiş insanların barındığı 7 okulu hedef alan 7 katliam gerçekleştirmesinin ardından geldi. 

Güncellenme Tarihi : 17.8.2024 16:55

İLGİLİ HABERLER